Ingår vårdnadsbidrag i Moderaternas arbetslinje?

BIDRAGSLINJEN. Kritiken mot vårdnadsbidraget kommer inte enbart från vänsterhåll, utan även från högerhåll, vilket jag skriver om i inlägget Låt oss tala om vårdnadsbidraget. I och med fiaskot med vårdnadsbidraget, trodde jag att regeringen skulle avskaffa det, men icke. Alliansregeringen fortsätter att dansa efter Kristdemokraternas pipa. Vårdnadsbidraget kommer nämligen att finnas kvar när regeringens valmanifest presenteras senare i vår. Vi kommer att behöva se igenom reformen under nästa mandatperiod, säger statsminister Fredrik Reinfeldt till Dagen, vilket underförstått betyder att bidraget kommer att fördubblas och även omvandlas till ett statligt stöd, så att det gäller alla medborgare (i enlighet med Kristdemokraternas förslag).
-
Moderaterna har upphöjt sin arbetslinje till religion och talar vidare om genus, könsmaktsordning och jämställdhet. När Moderaterna står bakom en reform som vårdnadsbidraget, klingar det falskt i mina öron.
-
I Aftonbladets ledare idag, frågar sig Åsa Petersen: Vad är Moderaternas nya jämställdhetspolitiska plattform mer än en tunn bunt papper? Svaret: det är bara en tunn bunt papper med fina ord.
-

Inga kommentarer: