Jag tycker faktiskt synd om Andreas Carlgren

Vissa ministrar i regeringen Reinfeldt har det svårare än andra. Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni kanske tycker att det är helt OK att jämställdhet inte finns med på den borgerliga politiska agendan (eftersom hon inte är feminist), men för centerpartisten tillika miljöminister Andreas Carlgren är det mindre kul.

Eva Franchell skriver idag på Aftonbladets ledarsida:

Hur många gånger kan man köra över en minister?

Fredrik Reinfeldt unnar inte sin miljöminister några segrar. Gång på gång blir Andreas Carlgren överkörd. Sista smockan delas sannolikt ut i nästa vecka när Andreas Carlgren inte får några nya pengar för att uppfylla de svenska miljömålen.

Tvärtom tvingas han sänka ambitionerna i miljöarbetet. Det är inte roligt för någon miljöminister, allra minst för den centerpartist som ju ändå ska stå för det gröna inslaget i regeringen.


Men vänta... är det inte just Moderaterna som försöker lansera sig som det nya miljöpartiet? Borde det då inte ligga i den Moderatstyrda regeringens intresse att satsa på miljö och klimat?

Dock misstänker jag starkt att det är som vanligt med Moderaterna - vackra ord, men ingen handling (eller snarare säga en sak och göra en annan). Ny förpackning, men samma gamla, mörkblå innehåll. Det är också därför jag har oerhört svårt att ta till mig det budskap som Kristina Alvendal vill förmedla i DN - Moderaterna vill bli grönare.

Inga kommentarer: