Det går att tacka nejIkväll såg jag ovanstående inslag i ABC.

Förra veckan var en rad Stockholmspolitiker i Cannes för den stora fastighetsmässan. Då bodde de Moderata borgarråden Kristina Alvendal, Ulla Hamilton och Solnas kommunalråd Lars Erik Salminen på det femstjärninga hotellet Carlton. På Hotel Gray d'Albion bodde finansborgarrådet Sten Nordin och landshövding Per Unckel (båda hotellen kostar cirka 4000 kronor per natt).

Moderaterna säger att de "tvingades" bo på lyxhotell. Någon som inte "tvingades" att bo på lyxhotell var oppositionsborgarrådet Carin Jämtin, Socialdemokraterna. Hon bad särskilt om att få slippa det.

Till ABC säger Jämtin:

Det är vi politiker som bestämmer vad vi gör, och då får man avgöra det från fall till fall. Ibland är det väldigt praktiskt att bo på ett dyrare hotell för att det ligger närmare, ibland finns det ett billigare som ligger tillräckligt nära där man ska vara.

Vilken politiker föredrar du? Sten Nordin som bor på ett svindyrt hotell för våra skattepengar, eller Carin Jämtin, som särskilt ber att få slippa bo på lyxhotell och som väljer ett billigare?

1 kommentar:

Unknown sa...

Alltså en dag kostar mer än min månadshyra. Och jag tycker att jag bor dyrt!