Böcker istället för blogg

I morgon ska jag jobba ett långt pass, ett pass som jag har skrivit om tidigare. Jag vet att jag kommer att få bloggabstinens.

SvD skrev för ett tag sedan att HBT-sossen var en av de hetaste, politiska bloggarna, Stefan Wikén har lyft bloggen i ett inlägg, Johan Westerholm har skrivit några snälla ord om mig och min penna och Kristian Krassman gratulerade oss i helgen i och med att vi har klättrat fem placeringar på knufflistan.

Bloggens popularitet har ökat och därmed också min prestationsångest. I genomsnitt publiceras 3,5 blogginlägg per dag på HBT-sossen. Något jag tror är en starkt bidragande faktor till att den är en av de större, politiska bloggarna.

Min hustru skriver ett och annat inlägg på bloggen, men vidare värst produktiv är hon inte (vilket har att göra med att hon även skriver för SEKO-Nytt och har fullt upp med sina fackliga och politiska uppdrag).

En bloggare som sällan uppdaterar (eller bara publicerar pressmeddelanden, tal et cetera) - förlorar snabbt läsare och popularitet. Då är det lika bra att sluta blogga, vilket Maria Wetterstrand gjorde. Enligt Signerat Kjellberg, hade Wetterstrand blott och bart publicerat 20 blogginlägg det senaste året och inte ett enda sedan 19 december förra året. Sanna Rayman skrev om Wetterstrands beslut (och jag håller med henne):

[...] på väldigt många politikerbloggar ser det ut ungefär som det har gjort på Wetterstrands, dvs det bloggas en, kanske två gånger i månaden - och hälften av inläggen är ett eller annat tal som har hållits vid en eller annan tillställning. Det är inte särskilt socialt, om man säger så.

Mona Sahlin har slutat twittra till förmån för Facebook, vilket faktiskt har visat sig vara ett lyckokast (förutom de första trevande stegen på FB för några veckor sedan, då hennes statusrad mer liknande en TT-notis).

I morgon blir det således böcker istället för blogg. Jag hinner nog inte läsa ut alla tre böcker ovan. Vem bryr sig? (som förresten har en egen hemsida) är först på tur. Recension kommer inom snar framtid att läggas ut här på bloggen. Progressiva bloggare, som definitivt kommer att blogga i morgon, finns på NetRoots.

Relaterat: Politiska bloggare - bekräftelsetorskar av stora mått mätt, Multisolidaritet

1 kommentar:

Anonym sa...

Ett tips om du vill surfa gratis på jobbet och slippa böckerna! Fråga någon snäll anställd person på objektet om gästinlogg på objektets WIFI nät. De flesta anställda på objektet, iaf alla teknikerna i TV-studiorna, kan generera gästinlogg har jag märkt. Man får flirta lite bara :-) Då kan man surfa på sin iphone eller motsv gratis... Vet en del av oss som gör det, wifi funkar i TH- och KH receptionerna... Objektet vet ju inte att den som har gästinlogget jobbar på BT :-)

Smart va?