Ett kort svar till Per Ankersjö...

... eller Varför hatar högern jämlikhet?, eller Det handlar inte om avundsjuka, det handlar om frihet, jämlikhet och broderskap.

Väl hemkommen efter att ha jobbat 10 1/2 timme på ett vanligt kneg, "råkade" jag gå in på knuff och vidare "råkade" jag läsa Per Ankersjös inlägg Avundsjukans parti. Eftersom jag är trött och sliten efter att ha jobbat tre långa pass denna vecka, så blir mitt svar tyvärr kort.

På betald arbetstid har jag haft möjlighet att läsa. Just nu läser jag boken Jämlikhetsanden och det är den boken som jag tänker på när jag läser Ankersjös inlägg. Jag såg vidare hans klipp Margaret Thatcher on Socialism och då svarar jag med följande bild från boken Jämlikhetsanden. Ibland behöver man inte skriva eller säga mer:

1 kommentar:

perankersjo sa...

Hej!

Tack för svaret och länken!

Nej, jag har ju tyvärr inte läst boken. Men min poäng var ju just det där med jämförandet. Om "alla" får det bättre så tycker jag att det måste vara ok att några ibland får det ännu lite bättre. Och det får gärna vara relaterat till ansträngningar, egen insats eller risk.

Per