Alla människors lika värde och lika rätt?

Är det sant vad jag läser på Alliansfritt Sverige idag? Är det sant att Lars Näslund står på valbar plats på Moderaternas riksdagslista? Saxat från Alliansfritt Sverige:

Han var kommunalrådet som försökte stoppa ett HBT-inititativ i Sverige mest homofobiska stad. Han var moderaten som med sina uttalanden om att homosexualitet var synd och att muslimer bara "bombade ihjäl människor" fick sin partikamrat att avgå. När han vägrade ta tillbaka sina uttalanden, och istället stod för sina åsikter var det många som undrade hur han kunde få vara kvar i partiet. Han blev kvar - och nu står han på valbar plats på Moderaternas riksdagslista.

Moderaterna i Örnsköldsvik skriver i ett pressmeddelande (via SVT):

Efter en redogörelse från Lars Näslund inför den Moderata kommungruppen och genom en sluten omröstning har vi inom gruppen fortsatt fullt förtroende för honom som gruppledare.

Då vet vi att Moderaterna i Örnsköldsvik har fortsatt förtroende för Näslund. Min fråga till dessa Moderater är därför: alla människors lika värde och lika rätt - är det något ni inte står bakom?

Johan Ulvenlöv, Röda Berget , Martin Moberg, Victor Svedberg och Johan Westerholm har också bloggat om Näslund och homofobi.

1 kommentar:

Ulf Vargek sa...

Det här säger väl ganska mycket om vad Moderaterna står i den här frågan.
Dom har alltid varit ett homofob parti.