En öppen stad, ej en befästad, bygger vi gemensamt

Stockholm har blivit hårdare och kallare. I Sveriges rikaste stad blir alltfler fattiga och värst utsatta är barn och unga.

På väg till jobbet, tar buss 76 en annan väg. Dels beror det på ett sportevenemang och dels beror det på att NK-express - en spårväg som kostar en miljon per meter - håller på att byggas. På den "nya" bussrutten mot Radiohuset, ser jag de nya affischerna i Carin Jämtin-kampanjen. Affischer, som tydligt berättar berättar vad vi Socialdemokrater vill med Stockholm. Stockholm är möjligheternas stad. Vi vill ha (med Ragnar Thoursies ord) en öppen stad, ej en befästad. Ett Stockholm som vi bygger gemensamt. Vi vill investera mer i våra unga och samhällets utveckling.
Samtidigt i I Moderaternas Stockholm tvingas Socialtjänsten skära ner tjänster, gräddfiler har införts inom vården, allmännyttan säljs ut, varje dag ökar hälsoklyftorna i och med Vårdval Stockholm, sjuka utförsäkras och fritidsgårdar måste stängas. Att skära ned på Stockholms ungdomar kan dock bli en dyr affär:

Egalia är en av mina hjärtefrågor. Borgarnas ovilja att skjuta till pengar till verksamheten är under all kritik. Vi har ett rödgrönt löfte. Egalias verksamhet kommer att permenteras och ett hbt-borgarråd kommer att införas i Stockholm.
Vidare önskar jag att fritidsgården i Farsta får generösare öppettider. På fredagar stänger Tuben (som fritidsgården heter) klockan 18 och på helgerna har den helt stängt. Istället står ungdomarna utanför tunnelbanan och hänger.
Vi vill att Stockholm är möjligheternas stad. Det är dags för de Rödgröna att ta över Stadshuset. Läs mer på www.carinjamtin.se.
Anneli Hulthén skriver i en debattartikel om Göteborg som möjligheternas stad. Daniel Carlstedt skriver att Carin Jämtin är i tunnelbanan igen. Kulturbloggen skriver att Moderaterna har förvandlat Sverige till det land som Franz Kafka beskrev (inspirerad av Dagens Arenas artikel Landet Kafka) och Veronica Palm anser att Stockholms unga förtjänar bättre.

Inga kommentarer: