Earth Hour 2010

Ovan ser ni den officiella videon för Earth Hour 2010. I videon ser man några av de städer som deltog i Earth Hour. Förra året deltog 4000 städer i 88 länder i Earth Hour. Stockholms stad deltog inte.

Då skrev Ulla Hamilton (M) en debattartikel i SvD att mörkläggning sänder fel signal. Då sade finansborgarrådet Sten Nordin (M) att staden ansluter sig gärna till energibesparing, men frågan är hur effektivt det är att släcka lyset under en timme. Då skrev Ulla Hamilton på sin blogg:

TV4 intervjuade mig om Earth hour och varför Stockholm inte vill vara med i symbolhandlingen att släcka lamporna i en timma den 28 mars. Jag konstaterade att vi har inte behov av att ägna oss åt symbolhandlingar. Vi ägnar oss riktigt miljöarbete som ger resultat istället. Något som märks även dagen efter detta kampanjjippo. Tänk om den svenska världsnaturfonden använde sina pengar till något vettigt miljöprojekt i stället för att satsa dem på en massa reklam. På vilket sätt för en timmas släckning världen framåt mot en bättre miljö?
I morse såg jag ett inslag i TV4-nyheterna (01.27 in i programmet börjar inslaget). Ett inslag som visar såväl vad Ulla Hamilton sa 2009 som vad hon säger idag 2010. Nu är det nämligen annat ljud i skällan. Nu ska Stockholms stad delta i Earth Hour.

Igår skrev Ulla Hamilton på sin blogg:

Idag har Earth Hour Conference ägt rum i stadshuset. En konferens arrangerad av WWF, Stockholm stad och SEB. WWF presenterade en rapport om städernas betydelse för miljö- och klimatfrågorna. Den är intressant och visar att den stora utmaningen ligger bland städer som har under 1 miljon invånare. De har inte alls samma beredskap som större städer för att hantera befolkningstillväxt på ett hållbart och klimatsmart sätt. Det är glädjande att Earth Hours-budskapet nu har breddats till att handla om konkreta exempel på vad städer kan bidra till i miljöarbetet.

Det är inget som skiljer Earth Hour 2009 från Earth Hour 2010. Det som har hänt, är att Moderaterna i Stadshuset utsattes för hård kritik förra året. En kritik de inte vill höra igen ett valår som detta.

Dagens samhälle

Earth Hour - officiell hemsida

Tidigare inlägg: Earth Hour IV, Earth Hour III, Earth Hour II, Moderaternas miljöpolitik - att INTE delta i Earth Hour

Inga kommentarer: