Få kvinnor bloggar

Få kvinnor bloggar. Ett tydligt exempel är den nätrotsträff på Bommersvik som äger rum nu i helgen. Av 16 deltagare är blott och bart fem stycken kvinnor. Därför blir jag glad när Karin Bergh uppmanar kvinnor att börja blogga:

Se hit kvinnliga bloggare inom S, V och MP!

I helgen så har NetRootS bloggträff, den är unik för det är första gången ett gäng Politiska bloggare träffas under en helg och drar upp riktlinjer inför valarbetet. Jag skulle ha varit där, men annan kom ivägen.

Men nu kommer vi till det som mitt inlägg handlar om. Den
manliga dominansen inom den politiska bloggsfären. Jag har skrivit om det innan. Nu kan jag inte tro att de bästa bloggarna enbart är manliga, utan det finns säkert en hel hög med kvinnliga bloggare där ute som sticker ut. Saken är den att vi oftast blandar livet med de politiska inläggen och det ses som mindre viktigt, men så borde det inte vara.Verkligheten är så krass att den faktiskt inte handlar om politik jämt. Och jag tror att vi kvinnor är bättre på att måla upp, skriva om och dela med oss av verkligheten. Samt att skriva politiska inlägg med känsla. Jag har absolut ingenting mot de manliga bloggarn, jag vill bara att fler kvinnliga politiska bloggar ska synas mer.

HBT-sossen klarar sig relativt bra i den mansdominerande bloggosfären. Jag vet inte om det beror på själva bloggnamnet (där det inte framgår att det är två kvinnor som bloggar) eller om det är för att bloggen är etablerad och att den uppdateras kontinuerligt. Därtill brukar jag ofta mejla mina bloggande (företrädelsevis manliga) partikamrater och tipsa dem om inlägg jag har skrivit.

Förenade vi stå, söndrade vi falla! Var med och färga bloggosfären rödgrön.

Ingela Hoatson, Ulrika Falk, Kulturbloggen, Hannah Bergstedt, Peter Högberg, [s-buzz], Mer vänster i Uppsala, Peter Andersson, Erik Laakso, Magnihasa och Mammapolitik har också skrivit om Berghs inlägg.
Foto: Karin Bergh

2 kommentarer:

Karin Berg sa...

Tack Alexandra för att du skrive rom det och länkar. Hoppas n i har det fin, fint ute i vackra Bommers.

Anonym sa...

maste kolla:)