[Pamflett] Upp till hbt-kamp

Igår fick jag ett recensionsex. av pamfletten Upp till hbt-kamp. Pamfletten är utgiven av Rättvisepartiet Socialisterna och HBT-Socialisterna.

I pamfletten läser jag bland annat hur HBT-Socialisterna vill bygga upp en kämpande hbt-rörelse, att skolan inte är en föregångare i hbt-frågor, varifrån homofobin kommer, lesbiska som upplever ett dubbelt förtryck, om det bortglömde T:et i förkortningen hbt, hbt-kamp mot hatbrott och rasism, våld i samkönade relationer, att ha pengar och vara homosexuell, om facklig hbt-kamp, intervju med Jan Hammarlund, att socialismen är en frihetsrörelse, om äldre hbt-personers utsatthet, om hbt-personers situation och hbt-rörelsen i andra länder. Hur har de lyckats få in allt på blott och bart 31 sidor?

På sista sidan återfinns (delar av?) HBT-Socialisternas hbt-program. Jag håller med om det mesta i de 16 punkterna, men på två saker skiljer vi oss: jag anser inte att vi behöver ett nytt socialistiskt arbetarparti. Det går bra att "bara" vara Sosse och kämpa för hbt-personers fri- och rättigheter och vidare vill vi Socialdemokrater inte avskaffa kapitalismen.

Vi HBT-Socialdemokrater i Stockholm har förresten också ett hbt-program som finns att läs här.
Beställ pamfletten genom att skriva till hbt@socialisterna.org. Den kostar 30 kronor.
Även
Offensiv skriver om pamfletten.

Inga kommentarer: