Konsten att dissekera en homofobisk insändare


Det skulle inte förvåna mig om homosex blir ungdomarnas nya preventivmedel. Alla
vet att nutida preventivmedel ger sjukdomar och obehag. Ungdomar som vill leva i
otukt kommer att av nyfikenhet pröva homosex om det blir fritt fram. Tänk på att
det är lättare att stämma i bäcken än i ån. Vad gör ni om det blir en lavinartad
ökning? En sådan ökning kommer bara att bevisa att homosex inte är medfött som
en del felaktigt vill påskina. Ge de stackars vilseförda behandlingshem där de
kan få hjälp. Skulle du vilja se ditt eget barn eller barnbarn vilsefört av en
vuxen homosexuell? Tänk efter före. M-L Johansson - fyrbarnsmor
Oavstående insändare återfinns i Smålandsposten. Enligt Wikipedia verkar Smålandsposten för kristna värderingar, konservativ ideologi i förening med liberal idétradition.

Att ansvarig utgivare för tidningen, valde att publicera en insändare med så många fel och fördomar är för mig oförståeligt.

Låt mig därför dissekera insändarens argument:

Det skulle inte förvåna mig om homosex blir ungdomarnas nya preventivmedel.

Menar Johansson att i och med att flator har sex, så föder flator inga barn eftersom det är biologiskt möjligt. Eller menar hon att bögar använder kondom? Skyddat sex medelst kondom, är inte förebehållet homo- och bisexuella män. Även heterosexuella män använder kondom. Homosexuella och bisexuella kvinnor kan numer inseminera via landstinget. Det går även bra att åka till till exempel Danmark och kliniken Stork och insemineras där. Heminsemination är ett annat alternativ.

Alla vet att nutida preventivmedel ger sjukdomar och obehag.

Oskyddat sex innebär större risk för sjukdomar. Det gäller oavsett sexuell läggning. Kondom är det preventivmedel som bäst förhindrar dessa sjukdomar. Att preventivmedel ger obehag - ja, det finns en och annan man som anser att kondom minskar njutningen, men återigen är det individuellt och har lite att göra med sexuell läggning.

Ungdomar som vill leva i otukt kommer att av nyfikenhet pröva homosex om det blir fritt fram.

Otukt? Vem använder ett ord som otukt år 2010? Oavsett sexuell läggning så förekommer sex utanför äktenskapet. Jag tror banne mig att det är vanligare med sex utanför äktenskapet än innanför äktenskapet, det oavsett sexuell läggning. Ja, i tonåren är det många som försöker hitta sin identitet, sin sexuella läggning. Många experimenterar och ligger med såväl män som kvinnor. Det är fritt fram att ha heterosex eller homosex efter att man har fyllt 15 år.

Tänk på att det är lättare att stämma i bäcken än i ån.

Med ovanstående idiomatiska uttryck, menar Johansson att det är bättre att sätta stopp för homosexet nu, innan det sprider sig som en paria äver världen, vilket slutligen innebär att majoriteten av världens befolkning har homosex istället för heterosex? Låt mig kontra med några andra idiom: Inte alla tomtar på loftet, inte alla hästar i stallet, Nicht alle Tassen im Schrank... eller som Johan Westerholm brukar säga - inte alla chips i påsen.

Vad gör ni om det blir en lavinartad ökning?

Vilka är "ni"? Om Johansson menar mig, så är svaret att jag inte skulle göra någonting. Vidare håller jag det för sannolikt att majoriteten av befolkningen inte heller skulle agera på en ökning av, vad Johansson benämner, homosex.

En sådan ökning kommer bara att bevisa att homosex inte är medfött som en del felaktigt vill påskina.

Homosex medfött? Jag tror att Johansson med homosex menar att hon inte anser att homosexualitet är genetiskt betingat. Det finns forskare som anser att det inte är genetiskt betingat, andra menar att det är genetiskt betingat. Med andra ord tvista de lärda om varför vissa människor är (eller blir) hetero- homo- eller bisexuella (lika mycket drivs det forskning kring och om transpersoner). Sedan haltar hennes resonemang betänkligt. En ökning skulle ju snarare bevisa en teori som vissa forskare driver - att alla människor är bisexuella.

Ge de stackars vilseförda behandlingshem där de kan få hjälp.

Det här får mig osökt att tänka på filmen But I'm a cheerleader. För er som inte har sett filmen - här kommer en trailer:


Skulle du vilja se ditt eget barn eller barnbarn vilsefört av en vuxen homosexuell?

Återigen, om barnet är över 15 år, får barnet ha sex med vem som helst, oavsett kön, etnicitet, religion, ålder, funktionshinder et cetera (förtydligande - inte "vem som helst". Inte med syskon, föräldrar.. inte heller lärare-elev, läkare-patient, psykolog-klient...). Jag håller det för troligt att ni som läser den här bloggen vet skillnaden mellan homosex(ualitet) och pedofili.

Jag håller härmed den ansvariga utgivaren för Smålandsposten, skyldig till spridning av lögner, fördomar och förtal!

5 kommentarer:

Unknown sa...

Tack! Med tillägget: Vem vill ha sina barn vilseledda alls, om det så är av en fyrbarnsmor?

Unknown sa...

Jag vill också påpeka att tidningen själva kommenterat: http://www.smp.se/nyheter/lobbyn/moderator/diskussionen-maste-tas(1827333).gm

Rick Falkvinge (pp) sa...

Snabb kommentar: Det går alldeles utmärkt att ha sex innan man fyllt 15 också. Det där är en olycklig missuppfattning.

Eftersom man inte är straffmyndig, så kommer inget att hända om två 14-åringar har sex med varandra.

Dessutom begår de inte ens något brott.

Alexandra Einerstam sa...

Martin - nej, deras argument FÖR en publicering håller inte. Den skulle inte ha publicerats.

Andreas sa...

Det absolut sjukaste är ju att skribenten inte verkar ha koll på att det redan *är* fritt fram att ha sex med vem man vill.. Skrämmande att det finns folk med så dålig verklighetskoll.