Varför är Sten Nordin rädd för Carin Jämtin?

I mitt inlägg Reinfeldt vågar möta Sahlin, men Nordin vågar inte möta Jämtin (som jag skrev i december förra året), skriver jag bland annat:

Jämtin har bjudit in Nordin till fyra debatter med start nu i januari och fram tills valdagen, men Nordin vill inte möta Jämtin i någon debatt. Det är fegt anser jag. Hans företrädare, Kristina Axén Olin, var inte rädd för att ta debatten. Jag minns specifikt debatterna mellan Axén Olin och Annika Billström. Kommer vi att få se Jämtin och Nordin debattera i någon park i Stockholm detta år? Varför antar inte Sten Nordin Carin Jämtins utmaning?

Idag läser jag följande på Carin Jämtins blogg:

I december utmanade jag Sten Nordin från moderaterna på debatt. Äntligen har nu Sten gett besked om åtminstone två av de fyra debatter som vi har kommit överrens om. Jag ser fram emot att mötas den 22:a och 29:e april för att diskutera nedskärningar, klyftor, jobb, ekonomi och mycket annat. Vi behöver mer debatt om framtidens Stockholm och det här är en bra början. Jag tycker det ska bli väldigt kul!

Ja, två debatter är bättre än inga debatter alls, men min fråga kvarstår: varför är Sten Nordin rädd för Carin Jämtin?

P.S. Jag valde att redigera bilden, så att den blev svartvit. Annars hade det varit orättvist mot Nordin. Som jag skrev i ett tidigare inlägg:

[...] vid en jämförelse med Sten Nordin är hon [Jämtin] rena färgexplosionen i politisk lyster.

Inga kommentarer: