Jag vill inte ha Förbifart Stockholm! Jag vill ha mer kollektivtrafik

DN Debatt i morse lovade regeringen Reinfeldt att Förbifart Stockholm ska byggas. Notan beräknas till 28 miljarder kronor. Av dessa ska cirka 23 miljarder tas från trängselskatten.

Socialdemokraterna i Stockholm, med Carin Jämtin i spetsen, tänker köra över Vänsterpartiet och Miljöpartiet och lovar också att bygga Förbifart Stockholm, skriver DN.

Ur miljösynpunkt är Förbifart Stockholm ett idiotiskt projekt. I och med löftet från Socialdemokraterna och Moderaterna, kommer kollektivtrafiken att bli lidande. Istället för stora satsningar på kollektivtrafiken, ska en två mil lång motorväg byggas under åtta år.
-
Kollektivtrafiken måste komma först. Tänk vad mycket kollektivtrafik man skulle kunna få för 28 miljarder. I frågan om Förbifart Stockholm håller jag därför med Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Bara så att du vet Carin Jämtin - jag är jlgt besviken! Och det finns fler som är besvikna.
-
Läs även Fogelqvists inlägg och Naturvårdsverkets yttrande i frågan.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag delar din åsikt det är rent oförsvarligt att slösa bort 28 miljarder + (byggprojekt håller mycket sällan budget) på Förbifart Stockholm.

Det är kollektivtrafiken som behöver rustas upp både i Stockholm och ute i resten av Sverige. Men det talas alldeles för mycket om att bygga olika s k förbifarter inte bara i Stockholm klimatsmart? Nope...

Alexandra Einerstam sa...

Nej, jag tror inte för ett ögonblick att slutnotan hamnar på 28 miljarder. Snarare några mille till. De som påstår att man kan satsa på såväl Förbifart Stockholm som kollektivtrafiken - har de måhända en sedelpress?

Varför ställer sig S bakom M i den här frågan? Jag fattar inte.

Ringborgs blogg sa...

Klarspråk Jämtin! Men det blir säkert en rödgrön majoritet efter det men en splittrad sådan!

Bernhard Huber sa...

Vilken sosse! Gärna stora infrastrukturprojekt, men inte ISTÄLLET för kollektivtrafik.

Unknown sa...

Jag är inte helt förtjust i förbifart stockholm själv men måste erkänna att det ändå är bra att den byggs. River vi upp förbifarten tar det i alla fall ett halv decenium innan ett nytt förslag är färdigt, det finns nämligen inget som ligger klart och väntar på att dras igång. Och tyvärr är situationen lite så att något måste göras. Ibland är det bättre att göra något än att vänta för att sen göra något som kanske är bättre.

Alexandra Einerstam sa...

burn hard - bara för att jag är emot Förbifart Stockholm, betyder inte att jag är emot infrastruktur.

I Stockholm bör vi först och främst satsa på kollektivtrafiken.

"Förbifart" Stockholm vilseleder med sitt "förbifart".

Roger Jönsson (S) sa...

Hej!

Bra att du skriver om detta. Även om inte jag själv bor i Stockholm, utan i Skåne, tycker jag att det ska satsas på kollektivtrafiken.

Det vinner alla på.

http://rogerjonsson-s.blogspot.com/

Mvh

Roger Jönsson (s)
Ystad