Regeringens "kompromiss" för "homoäktenskap"

Är det här kompromissen mellan kristdemokraterna och övriga regeringspartier: Byt ut ordet "äktenskap" i lagstiftningen mot "giftermål". Tillåt mig att dra på mungiporna.
-
SvD: Kristdemokraternas gruppledare i riksdagen Stefan Attefall bekräftar att det förs diskussioner om att ersätta ordet "äktenskap" med något annat, och samtidigt göra lagen könsneutral.
– Det är en väg som vi är beredda att samtala kring. Äktenskap är ett begrepp som är instiftat som en samlevnadsform mellan en man och en kvinna. Det har också stark religiös innebörd för många kyrkor och samfund, i katolska kyrkan är äktenskapet till och med ett sakrament, säger han.

-
Läs mina tidigare inlägg, så förstår ni varför jag tycker att denna "kompromiss" är fånig. Oppositionen förbereder just nu en egen könsneutral äktenskapslag, som kommer att offentliggöras senare i veckan.
-
Tidigare inlägg:
Civilrättslig registering
När kommer propositionen för äktenskap för samkönade par? - Del II
När kommer propositionen om äktenskap för samkönade par?
Låt heterosexuella par få registrera partnerskap!
Kristdemokraternas mantra
Kan inte jag få bli rubriksättare?
Sverigedemokraterna och kristdemokraterna eniga om äktenskap för samkönade par
Grattis Norge!
"Äktenskap är av hävd"
Homosexuellas mål: Utplåna familjen
Oppositionen förbereder sig för att köra över regeringen
Ecce homo

OK. Jag insåg att jag skrivit en massa inlägg på detta tema. Längst upp till vänster på min blogg finns en sökruta, för er som inte fått nog av ovanstående inlägg.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kommentera gärna mitt inlägg angående civilrtättslig registrering. Varför skall bara HBT-individers intressen tillvaratas?

Alexandra Einerstam sa...

Jag har kommenterat din tidigare kommentar Johan, men om du vill diskutera detta vidare, får du lägga dig på en annan nivå. Påhopp är inget jag gillar. Du har ingen aning om hur jag ställer mig till poly och du verkar arg (?) över att "allt handlar om hbt". Läs även mitt inlägg http://hbt-sossen.blogspot.com/2007/08/frdomar-bland-hbt-personer.html

Anonym sa...

Jag hoppas att det går åt helvete för dig, dina gelikar och ditt parti. Ni förstör Sverige.