Filippa Reinfeldt spelar huvudrollen i dokusåpan Vårdslakt Stockholm

Varje torsdag, från klockan 16:30 står Nalin Pekgul tillsammans med Västerorts kvinnoklubb, Stockholms arbetarekommun och upprörda invånare på Tensta torg och väntar på att få debattera och ställa frågor till Filippa Reinfeldt angående Vårdval Stockholm. Demokratikampanjen startade i februari i år och än har de inte fått se skymten av Filippa Reinfeldt.
-
Istället för att åka ut till Tensta, väljer Reinfeldt bland annat att inviga en ny, privat mottagning vid Gullmarsplan. Det anser vissa vara ojust av Reinfeldt och skriver på DN/Debatt:
-
Vårdkoncernen Carema, som redan driver ett antal mottagningar i Stockholm, ser till att konkurrensen om patienterna i södra Stockholm hårdnar ytterligare. Carema erbjuder en "check" á 250 kronor, motsvarande det fiktiva värdet för en hälsokontroll, om man listar sig på mottagningen och de 200 som hinner först till invigningen får en present. Kringliggande vårdcentraler rustar sig på bästa sätt för den kommande kampen om patienter. Döm om vår förvåning när man i pressreleasen avslöjar att en av Vårdvalets frontfigurer, sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt, skall inviga mottagningen. Hur, undrar vi, kan Filippa Reinfeldt medverka till att en nystartad verksamhet gynnas på detta sätt på bekostnad av sina grannar? Hur är detta agerande förenligt med konkurrens på lika villkor? Ett antal patienter kommer att lista över sig till den nya mottagningen. Ett antal av dessa har kommit för att se Filippa. Har Filippa Reinfeldt planerat att vara affischnamn även åt andra mottagningar i området för att jämna ut oddsen?
-
Idag på DN/Debatt skriver ordförande för S-kvinnor i Stockholm, Maria Östberg Svanelind:
-
Det är att kraftigt underkänna medborgarnas förmåga att tro att de väljer läkare med anledning av ett jippo där sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt inviger en ny mottagning. Problemet med vården i Stockholm är inte att man har möjlighet att byta vårdcentral när kvaliteten på den vård som ges inte duger. Problemet är ett helt annat [...] Alla vårdcentraler i Stockholm är i dag privata och ingår i olika företagskonstellationer. För mig som patient i systemet med Vårdval Stockholm är det ointressant vilken vårdkoncern som äger, Praktikertjänst eller Carema, eftersom något offentligt alternativ inte erbjuds. För mig som patient är det allra viktigaste läkarens och vårdcentralens förmåga att göra mig och min familj frisk, eller om sjukdomen är obotlig, ge den bästa möjliga vården. Och det är ett sådant arbetssätt sjukvårdens strukturer ska sträva mot och stödja.
-
Jag håller med Östberg Svanelind att gårdagens artikelförfattare underkänner medborgarnas förmåga att välja läkare. Ett jippo med Reinfeldt spelar faktiskt ingen roll, däremot kvarstår frågan, är det rätt av Reinfeldt att agera affischnamn åt privata mottagningar? Ett är dock säkert - dokusåpan Vårdslakt Stockholm fortsätter och Reinfeldt innehar huvudrollen.
-
I en tidigare artikel i DN - Vårdval Stockholm har missgynnat invandrarna - gör Reinfeldt en halvpudel och erkänner ett visst misslyckande med Vårdval Stockholm.

Inga kommentarer: