Före detta statsminister Ingvar Carlsson, oppositionsborgarrådet Carin Jämtin & HBT-sossen Alexandra EinerstamIgår kom jag direkt från Bommersvik till 68:an (förkyld efter en intensiv helg och badande i sjön Yngern). Jag och några andra bloggare skulle skriva om partiledardebatten. Vice partisekreterare, Håkan Juholt, kom fram och frågade om jag skulle blogga hela tiden, eller om jag kunde tänka mig att säga några ord (tillsammans med Ingvar Carlsson och Carin Jämtin) innan debatten. Jag svarade naturligtvis ja på den frågan och resultatet ser ni ovan.
-
Carlsson och Jämtin pratade mycket om finanskrisen och Volvo (och det med rätta), men jag valde att tala om en könsneutral äktenskapsbalk. Jag kände på mig att finanskrisen skulle komma i skymundan och att högeralliansen skulle angripa Mona Sahlin och hennes val och icke-val av partner i en rödgrön allians.
-
Frågan om en könsneutral äktenskapsbalk är nämligen inte blott och bart en "homofråga" den handlar om alla människors lika rätt och den visar tydligt på sprickorna i högeralliansen och vidare att det minsta regeringspartier, kristdemokraterna, styr agendan.
-
Och visst kom frågan upp i partiledardebatten i Agenda och mycket riktigt sopade oppositionen mattan med regeringen. Oppositionen (S + Mp + V) har ju till och med skrivit en flerpartimotion. Statsminister Fredrik Reinfeldt skruvade obehagligt på sig och titta ner i bordet. Ni skulle ha hört applåderna på 68:an, när Wetterstrand, Sahlin och Ohly talade om en könsneutral äktenskapsbalk.
-
Håkan Juholt bad mig också överräcka rosor till Mona Sahlin, när hon kom (varvid en smärre olycka hände med min dator *suck*). Sahlin fick en stor kram av mig! För Mona Sahlin var bra, Maria Wetterstrand var snäppet bättre, men den som var sämst i partiledardebatten var utan tvekan Maud Olofsson.
-
Aftonbladet - Första ronden i matchen mellan rött och blått klar
Jonas Morian 1, Jonas Morian 2, arvidfalk, Daniel Carlstedt, Erik Laakso, Kulturbloggen, Reza Javid


Under strecket:Måndag morgon. Jag vaknar med feber, ont i halsen och värk i hela kroppen (och jag som inte har råd att var sjuk, fan!)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oh.. helvete så irriterande!

Inte slängt något i golvet? Eller hissat klackarna i taket - som motreaktion?

;-)

Anonym sa...

Hur gick det med datorn? Klarade den sig? Även om jag ryckte ut så snabbt jag kunde så kom det ju en skvätt drickbart ner i tangentbordet.... Hälsningar Ulla