Förtydligande kring min blogg

Jag blir glad när människor mejlar mig eller ringer mig och tipsar om program, seminarier, föreläsningar, rapporter, artiklar, andra blogginlägg - ja, allt som inspirerar till blogginlägg. Det händer även att jag får förfrågningar att ställa upp i olika sammanhang på grund av min blogg. Dock känner jag mig i nuläget nödgad att göra vissa förtydliganden kring min blogg - HBT-sossen.
-
Jag som bloggar heter Alexandra Einerstam. Jag är medlem i socialdemokraterna. Jag är ledamot i styrelsen för hbt-sossarna i Stockholm och ledamot i styrelsen för Avantgarde. Tillsammans med Robert Carlsson, är jag kampanjledare för Enskede-Årsta Vantör. Jag jobbar halvtid som vakt på ett privat bevakningsföretag. Den andra halvtiden jobbar jag som ombudskvinna för S-kvinnor i Stockholm. Jag gillar att blogga, främst om politik, men ibland händer det att jag bloggar om annat.
-
Ibland gör jag reklam i min blogg, men jag har aldrig tagit emot pengar för detta.
-
Många mejlar till den adress jag anger här på bloggen - linnea.kasimir[at]gmail.com - Det är inte mitt namn och inte min arbetsmejl, men jag kollar den med jämna mellanrum, så fortsätt att mejla till den.
-
Idag ringde en journalist mig och ställde några frågor kring ett av mina blogginlägg. När vi skulle avsluta intervjun kom jag på att jag måste fråga journalisten i vilken egenskap hon intervjuade mig. Var det som hbt-sosse, hbt-person, medlem i socialdemokraterna, socialdemokratisk bloggare eller som ombudskvinna för S-kvinnor i Stockholm?
-
Det visade sig att hon gärna ville skriva att jag var ombudskvinna. Jag svarade att om hon skulle citera mig i artikeln, kunde det blott och bart vara i egenskap av S-bloggare. Om hon ville ha en kommentar från S-kvinnor i Stockholm skulle hon kontakta ordförande Maria Östberg Svanelind och om hon ville ha en kommentar från hbt-sossarna skulle hon kontakta ordförande Mia Sundelin.
-
Vi är många som sitter på olika stolar. Jerry Adbo, som är vice ordförande i hbt-sossarna i Stockholm, sitter också i RFSL:s styrelse. Lukas Romson sitter också i styrelsen för hbt-sossarna, men uttalar sig ofta i egenskap av transaktivist, Tara Twana är ordförande i Avantgarde, men sitter även i Kvinnodistriktets styrelse. Josefin Deiving jobbar som ombudsman på SSU Stockholm, hon sitter även i Kvinnodistriktets styrelse och bloggar under namnet Varför? Det är bara några exempel, för listan kan göras lång.
-
För mig är det oerhört viktigt att skilja rollerna åt och jag hoppas att majoriteten av de som läser min blogg kan skilja mellan de olika rollerna. Ja, jag arbetar som ombudskvinna för S-kvinnor och ibland lägger jag ut pressmeddelanden och flyers från S-kvinnor här på bloggen. Jag har även lagt ut pressmeddelanden från andra, till exempel från socialdemokraterna i landstinget och hbt-sossarna.
-
S-kvinnor i Stockholm har en hemsida. Där finns kontaktuppgifter till såväl styrelsen som ombudskvinnan.
-
På min blogg står det: Denna blogg är min personliga och ska inte ses som HBTS officiella. De åsikter som framförs kan ibland avvika från partiets.
-
Min blogg är således personlig. Jag har ibland åsikter som avviker från partiets, från S-kvinnors och från hbt-sossarnas åsikter.
-
Det har tagit mig två år att etablera denna blogg och det skulle vara synd att lägga ner den alternativt byta namn på den.
-
Jag vill inte sluta jobba som ombudskvinna för S-kvinnor (alternativt få sparken) bara för att jag bloggar. Jag vill heller inte att bloggen ska vara ett hinder för en framtida heltidsanställning inom partiet.
-

1 kommentar:

Emma sa...

Ojoj, krpngligt att hålla is'r så många olika "roller" :)