Regeringens kamikazepolitik gentemot pensionärerna

Jag har i ett tidigare inlägg skrivit om den så kallade skattesänkningen för pensionärerna: Thomas Östros betecknade den kommande skattesänkningen som en provokation mot pensionärerna, eftersom den ökar klyftan mellan den skatt som löntagare betalar och den som pensionärer betalar .
-
Idag på SvD Brännpunkt skriver pensionären Inga-Lisa Sangregorio om dessa brödsmulor:
-
En god vän skickar en kopia av en intern skrivelse från moderaterna. Hon och hennes make har efter ett långt livs medlemskap lämnat partiet i protest mot den skamliga behandlingen av pensionärerna men likväl fått utskicket, som avslutas så här: ”Till detta mail bifogas mer utförlig information om förslaget, ett underlag till insändare samt ett flygblad som kan användas för lokala kampanjer.” Det förslag man syftar på är alliansens skattesänkningar för pensionärer. Mycket riktigt börjar hyllningarna att strömma in på insändarsidorna. Inte från de närmast berörda, som kan hålla sig för skratt, men från politiker som tycker att pensionärerna ska niga och bocka för en skattesänkning som för de flesta uppgår till 68 kronor i månaden.68 kronor räcker knappt till en lunch eller några kilo mandelpotatis, som någon uttryckte det.
-
Om jag var pensionär skulle jag var jävligt förbannad på den borgliga regeringen. Pensionärer har en alldeles för låg pension och betalar högre skatt än löntagare med samma inkomst. Någonting är ruttet i staten Sverige.
-
När det gäller dem som nu befinner sig i arbetsför ålder är betoningen stark på att det måste löna sig att arbeta. Tydligen är arbetsviljan inte särskilt stark i den nu så kallade aktiva generationen, eftersom de måste mutas med allt högre skatteavdrag [...] Jag kan inte undgå att fascineras av regeringens kamikazepolitik gentemot pensionärerna och oviljan, eller oförmågan, att ta till sig rena fakta, skriver Sagregorio.
-
Jobba, jobba, jobba, jobba tills du dör Om du blir sjuk, pensionär eller arbetslös är du en belastning för oss och du skall straffas. Det är kamikazepolitik! Det är högerpolitik!
-

3 kommentarer:

stationsvakt@gmail.com sa...

Vi satt just och pratade om att den där låten "Kung Fu Fighting" kunde vara en slags signaturmelodi till din blogg. Den börjar ju med: "Hå hå hå hååå ...", och efter det kunde man ju försöka klämma in " ... BT-sossen". Du får jobba vidare på den idén. :-)

Alexandra Einerstam sa...

Haaaaa... du menar att jag ska lägga in någon slags deezerspelare som spelar den?

stationsvakt@gmail.com sa...

Ja, men först måste du sjunga in den.