Superveckan - Del IV

Superveckans sista partiledardebatten avlöpte i Studio Ett igår. Ett mycket bra initativ av SR var att sända debatten i webb-tv. Programledaren Monica Saarinen överraskade genom att inte börja debatten med frågor om finanskrisen eller industrikrisen. Istället inledde Saarinen med frågor kring asyl- och migrationspolitik och visst skiljer sig moderaternas och socialdemokraternas asyl- och migrationspolitik på några vitala punkter. Fredrik Reinfeldt fick naturligtvis in ordet "arbetslinje", medan Mona Sahlin talade om papperslösa och anhöriginvandring. Sahlin idkade även självkritik och erkände att socialdemokraternas asyl- och migrationspolitik inte varit den bästa.
-
Reinfeldt vägrade svara på frågan om han kan tänka sig regera med Sverigedemokraterna. Så här sade Sahlin i debatten:
-
Spelteoretikern Fredrik Reinfeldt har ju plågat mig länge med frågan med vem och hur. Det är inte ointressant att också Sverigedemokraterna kan vara ett vem. Det är mycket tydligt vad jag skulle göra. Sverigedemokraterna har själva sagt att de skulle aldrig stödja en statsminister som är så sverigefientlig som jag. Det är så de har uttryckt det och då finns det väl bara en statsministerkandidat kvar och det är du och jag tycker att det är en rimlig fråga att ställa.
-
Mona Sahlin tydliggjorde återigen att socialdemokraterna och miljöpartiet aldrig, någonsin kommer att göra sig beroende av Sverigedemokraterna. Hon var briljant när frågan om Sverigedemokraterna kom upp. Fredrik Reinfeldts vägran och hans resonemang kring varför han inte svarar på frågan blev bara konstigt.
-
Av alla fyra debatter var denna debatt bäst. Mona Sahlin var superbra. Jag är stolt över henne!
-

Inga kommentarer: