Varför Alex Schulman och Bloggportalen?

På sin blogg har Alex Schulman uppmanat läsare att söka på ord med "bög"-ankytning. Detta sökande ska ske på Bloggportalen. Det har resulterat i att istället för "sex", "blondinbella", "sexnovell" befinner sig nu "bögstandard" som nummer ett. Det känns lite som "kiss- och bajshumor" - ... Bög, bög, bög... fniss, fniss fniss... Schulman tycker att det är sanslöst roligt. Läs till exempel inläggen Böghån! Bögspektakel! Spontanbögeri! och Jag KAN inte sluta skratta.
-
Varför uppmanade inte Schulman sina läsare att söka på "kärlek", "vänskap" och "fred" istället? Jag ser tyvärr inte humorn i detta. Daniel Feldt, redaktör på Aftonbladet och Bloggportalen försvarar Schulmans tilltag på Bloggvärldsbloggen:
-
Det man kan diskutera är det ordval och i vilken form Alex Schulman väljer att visa den kraft han har med sin blogg. Men hade du egentligen förväntat dig något annat från honom?
-
Jaha? Med makt kommer också ett ansvar. Vad man gör med sin makt är också intressant. Alex Schulman, Blondinbella med flera har stor genomslagskraft i bloggosfären. Min uppmaning till dessa är att använda den makten klokt och inte slänga bort den på sådana löjliga tilltag som Alex Schulman just har gjort.
-
Vidare har det också visat att sajten Bloggportalen inte vill framstå som en seriös sajt (OCH tjänst) för bloggare och bloggosfären. Synd. Knuff.se har en helt annat tyngd än Bloggportalen, men det behövs fler sajter av samma dignitet som Knuff.
-
By the way... Alex Schulman älskar Fredrik Reinfeldt (ja, kanske inte på det homoerotiska sättet, men vem vet?), men han hyllar honom ofta och har honom ofta bland de tio på sin topplista. Jag vill bara meddela Schulman att 1994 var Reinfeldt en av endast två moderater som gick mot partilinjen i riksdagen och röstade för lagen om registrerat partnerskap. Reinfeldt har även invigningstalat på Stockholm Pride (jag tror det var 2003, men är inte säker). Jag är övertygad om att Reinfeldt aldrig skulle sänka sig till den nivån som Schulman befinner sig på i och med tilltaget, att han tycker det är roligt med "böghån", "spontanbögeri" och "bögspektakel".

Inga kommentarer: