Alliansen saknar ett bultande jämställdhetshjärta

(Alliansen) har inget bultande jämställdhetshjärta. Hade den haft det, hade jämställdhetsminister Sabuni varit närvarande i Hägglunddebatten. Men hon är inte intresserad och behöver inte känna något yttre tryck, skriver Anne-Charlotte Marteus i en ledare i Expressen. Marteus undrar i ledaren var feministerna har tagit vägen:
-
Det är för övrigt ironiskt: Hägglund stormar mot "genus" i en tid då genusdebatten är närmast obefintlig. Om den förs är det ofta av män. Jag vet inte var kvinnorna tog vägen. Den senaste genusdebatten på kultursidorna var väl den där om handväskor. Som om allt var - klart. Om inte Konservativa krafter kan, i ett vakuum, trycka tillbaka jämställdheten genom att i bästa Hägglundanda avfärda varje diskussion om genus som "feministisk extremism". Och därpå servera sitt eget Hägglundalternativ, "sunt förnuft", en paroll som har förfäktats lika entusiastiskt av status quo-försvarare sedan häxor brann som bäst. På samma sätt som jämställdhetsivrare har kallats extremister ända sedan de började kräva rösträtt för kvinnor.
-
Vi är här Marteus! Nyamko Sabuni och övriga i den Moderatstyrda regeringen vill inte veta av oss feminister, men tack för att du tog upp Alliansens avsaknad av "ett bultande jämställdhetshjärta" på Expressens ledarsida. Tyvärr måste jämställdheten vänta tills vi får en rödgrön regering.
-
Serierutan är från Nina Hemmingssons bok Jag är din flickvän nu.

Inga kommentarer: