Medborgarjournalistik behövs


Peter Andersson skriver i sitt inlägg Att själv höra Mona Sahlins tal skiljer från mediabilden:
-
Förr kunde man kanske skriva vad som helst: I Youtube och bloggarnas dagar avslöjas det lätt. Alla journalister verkar inte ha förstått den nya tid de verkar i. Dagens nyheter har rubriken "Sahlin till angrepp mot regeringen". Inget fel i sak. Definitivt inte utan anledning. Här styr möjligen journalistikens egen logik rubriken: det finns en tydlig konflikt.
-
I artikeln Journalister, kom ut ur oppositionsgarderoben, skriver jag att medierna ska ägna sig åt kritisk granskning av makten, men istället har journalister, blivit något av en anslagstavla för den borgerliga regeringen och använder sig gärna av det Moderata nyspråket.
-
Därför är det bra att Mona Sahlins tal inför partiets förtroenderåd i riksdagens andrakammarsal finns på YouTube och i skriven form här och att bloggare, som Peter Andersson, belyser medias skeva vinkling av talet. Medborgarjournalistik behövs!
-
Expressen , DI
Veronica Palm - Nu är det roligt!
Mona for president - På dem Mona!
Mats Engström - Mona Sahlin på offensiven
Magnus Berg - Medborgarjournalistik befriar oss
Eric Sundström

1 kommentar:

Britta Sethson sa...

Ja, låt oss göra precis som vissa högerdebattörer här och där på en massa olika ställen i bloggosfären. En del av dem verkar ha en länksamling att direkt trycka fram som synes stödja deras teser.

Vi gör alla en särskild fil med Mona Sahlins tal och andra(s) och så när de kläcker ur sig att (s) inte har nått att komma med så skickar vi direkt en länk i nästa inlägg.

Vi måste ta av dem initiativet.

Möjligen att de äger 90% av alla dagstidningar. Men internet äger de inte. Än så länge är det fritt