J'accuse!

Det var inte länge sedan som vår statsminister Fredrik Reinfeldt visade sig vara en konspirationsteoretiker. Är det måhända en epidemi som går bland Moderaterna? Nu menar jag inte influensan H1N1 (i folkmun kallad "svinis"), utan en epidemi av konspirationsteorier.
-
Olah Örtengren skriver på sin blogg Företagsam Grön Moderat om den totalitära vänsterregimen Bloggosfären. Tonen i inlägget får mig att tänka på Émile Zolas öppna brev J'accuse (= jag anklagar). Örtengren anklagar nämligen Bloggportalen, Bloggtoppen, Bloggar.se, Knuff och Intressant.se för att vara skyldiga till partiskhet, brott mot yttrandefriheten och partipolitisk censur.
-
Örtengren nämner inte i sitt blogginlägg att (S) krossar (M) i nätaktivism. Att vi S-bloggare har ett parti som satsar på progressiva bloggare (Miljöpartiet har något liknande för sina bloggare), nämner han inte heller. Nej, istället väljer Örtengren en enklare (läs förryckt) väg - konspirationsteorin. Varför kan inte Örtengren bara medge att Högern saknar nätrötter? Socialdemokraterna är å ena sidan ett folkrörelseparti. Den traditionen har också spridit sig till nätet. Moderaterna, å andra sidan, agerar som en PR-byrå.
-
Hur förklarar Örtengren förresten att hans inlägg, i skrivandet stund, finns på Knuff?
-
Nu när Moderaternas konspirationsteorier haglar, är det lika bra att vi S-bloggare (och även andra Vänsterbloggare) fäller upp våra paraplyer och fortsätter agera nätrötter i en mediaverklighet som domineras av Högern.
-
S-Buzz, Johan Westerholm och Alliansfritt Sverige har också bloggat om denna konspirationsteori.

Inga kommentarer: