Fredrik Reinfeldt har rätt

Ovanstående har Fredrik Reinfeldt sagt i valrörelsen 2006 och jag håller med honom. Jobben kommer att vara den största valfrågan 2010, åtminstone för de Rödgröna. Nu försöker nämligen den Moderatstyrda regeringen och dess anhängare göra jobben till en icke-fråga. De vill att valet 2010 ska handla om person och inte politik. Mona Sahlin v. Fredrik Reinfeldt. Reinfeldt kommer inte att upprepa: “Jobb kommer att vara den helt avgörande frågan. Vinner vi i höst kommer vi i valet 2010 att mätas utifrån om vi fått fram fler jobb”.
-
-
Att ingen, inte någon, inte ens med en endaste stavelse, försvarar, förklarar, stödjer eller ens visar något som helst intresse för utanförskapet bland Högerns förespråkare, visar återigen vikten av medborgarjournalistik.
-
Jag skrev även i inlägget att jag trodde att den Moderata bloggaren Kent Persson skulle ta bladet från munnen, men även han var tyst. Nu väljer Persson ta bladet från munnen, men inte i frågan om utanförskapet eller den breda arbetslösheten. Nej, Persson är förbryllad över "tystnaden kring Mona Sahlins ledarskap". Ett tydligt exempel på att Moderaterna vill att valet ska handla om Sahlin v. Reinfeldt. Varför uttalade sig inte Persson när bloggdiskussionerna handlade om Moderaternas trollande och trixande? Svaret: för att det är obekvämt.
-
I Aftonbladet skriver Ibrahim Baylan:
-
Detta tror jag kommer att diskuteras i valrörelsen. Jobben. Det akuta behovet av lösningar på jobbfrågan och den provocerande nonchalans som regeringen visar. Man behöver inte titta särskilt djupt i statens plånbok för att dra slutsatsen att Sverige inte har råd med mer borgerlig politik. När varje arbetad timme behövs som allra mest får människor och utveckling stå tillbaka för regeringens blinda skattesänkarpolitik. Vi socialdemokrater är övertygade om att nyckeln till framgång är alla vi som bor i Sverige. Därför är varje arbetad timme så oerhört viktig – inte minst för den personliga friheten. Därför sätter vi jobben först.
-
Inte så märkligt att man vill tala om Mona, skriver Alliansfritt Sverige. Nej, det är inte märkligt. Det är lättare för Moderaterna att tala om person och inte om politik. Problemet för den Moderatstyrda regeringen och dess anhängare är att valet nästa år avgörs medelst politik och specifikt jobbpolitiken. Det finns inga genvägar till bra ekonomi. Skattesänkningar med hjälp av lånade pengar håller inte. Jag tror mer på Socialdemokraternas 19 punkter för fler och trygga jobb.
-

Inga kommentarer: