Förarbevis - AM-körkort

Husqvarna 1964
I inlägget Jag & Audrey Hepburn skrev jag att jag skulle ta mitt förarbevis i slutet av denna månad. Helgen har således gått i Moped Klass I:s tecken. På lördagen befann jag mig på Klara konferens för en hel dag med teorilektioner och teoriprov. Teoriprovet klarade jag galant. Igår ägde körningen rum i Högdalens industriområde. Det gick också hyfsat, så nu innehar jag ett förarbevis. Det var en sanning med modifikation. Om cirka en vecka dimper förarbeviset ner i brevlådan. Fram tills dess får jag inte köra EU-moppe.
-
I helgen har jag fått se Curlingföräldrar in action. Inser de inte att de gör sina barn en björntjänst!? Om de finge, hade de säkert skrivit teoriprovet åt barnen också.
-
Det var rekordmånga kursdeltare. Det var nämligen sista chansen för att få ett förarbevis. Från och med 1 oktober är det krav på körkort för att köra moped:

Utbildningen blir också dyrare. Det förarbevis jag har tagit kostar 1600-2300 kronor och den nya utbildningen kommer troligtvis att kosta 6000-7000 kronor. Det förarbevis jag har tagit, kommer att bytas ut och ersättas med körkort med behörighet AM. Tjoho! Mitt första körkort. Nästa år, om mitt nya arbete kräver det, är det B-körkort som gäller. Ett delmål är dock uppnått.
-

Inga kommentarer: