Design Delight

Efter min examen vid Uppsala Universitet började jag arbeta som museilärare vid De Kungliga Hovstaterna. Vi var en brokig samling museilärare och salsvakter: historiker, arkeologer, konstvetare, litteraturvetare et cetera, men vi hade roligt tillsammans. Det jag minns främst från min tid på de Kungliga slotten är följande: det fanns två läger bland museilärarna - vi som förespråkade Karl Johan-stilen (= Karl Johaniter) och de som förespråkade den Gustavianska stilen (=Gustavianer). Vi Karl Johaniter guidade helst på Rosendals slott, medan Gustavianerna huserade på Gustav III:s paviljong.
-
En av mina dåvarande kollegor, Sandra Nolgren (som förresten var Gustavian), har nu startat en designblogg, som jag vill slå ett slag för. Bloggen har det fantastiska namnet Design Delight. Sandra skriver på bloggen:
-
Skulle behöva ett sommarställe där jag kunde placera alla vackra ting jag vill äga, men just nu får jag nöja mig med att ”less is more”. Här på bloggen kan jag i alla fall frossa i allt snyggt som finns där ute och möblera om lägenheten i fantasin.
-
Jag och min fru bor också oerhört trångt, men på Design Delight kan vi åtminstone frossa och drömma oss bort. På bloggen kan man bland annat botanisera i sommarhus på Capri, svartvita tapeter och regnbågsfärger.

Inga kommentarer: