Förkylning, flunsa, A (H1N1) eller tuberkulos?

I fredags satt jag på tunnelbanan från Högdalen till Slussen och hostade konstant. Jag såg människor kasta ängsliga blickar mot mitt håll. Förutom hostan, mådde jag toppenbra. Framför allt var jag glad över att den torrhosta, jag tidigare har haft, utvecklats till en vanlig, slemmig hosta. Ja, vid en jämförelse med andra morgontrötta och glåmiga resenärer såg jag oförskämt fräsch ut.
-
På jobbet hostade jag också ganska frekvent. Kollegor ringde mig och frågade om min hosta, handdesinfektion inköptes till alla receptioner och samtidigt satt Annika Lantz i sitt program och ojjade sig över svininfluensan.
-
Min fru har varit hemma från jobbet några dagar. Feber, hosta och ont i kroppen. En hosta, som by the way, har hållit mig vaken i två nätter. Eftersom jag kräks av saltvatten har jag frekvent gurglat halsen med whiskey. Jag har även tvingat min fru, som inte gillar starksprit, att såväl gurgla som svälja whiskeyn.
-
Jag har tidigare varit en av dessa svinisignoranter : finns det en tandemversion av den "konstgjorda lungan", för då kan vi ligga brevid varandra?, host, host... jag har nog fått en släng av svininfluensan eller kanske är det tuberken? Om jag har tuberken, hälsar du då på mig på sanatoriet i Schweiz? Host, host...
-
Imorse fick vi erfara att en man i 40-årsåldern dött i A (H1N1). Jag såg paniken i min frus ögon. Hur ska jag kunna veta om jag har svininfluensan, frågade Åsa.
-
Just nu talar hela Sverige om svininfluensan. Sverige, som varit förskonat från krig och katastrofer, har kanske en epidemi framför sig. Sverige har inte befunnit sig i krig sedan 1815. Estonia och Tsunamin var två händelser som skakade om Sverige och nu skakar landet av rädsla för svininfluensan.
-
Som jag skrev tidigare, har jag varit en svinisignorant, men nu börjar även mina tankar kretsa alltmer intensivt kring H1N1. Tänk om min fru verkligen har drabbats? Tänk om hon, under dagen, insjunknar och dör? Tänk om jag har haft eller kommer att drabbas? Tänk om jag dör? Vilket snörpligt slut på mitt liv.
-
Jag smyger med min alkogel på jobbet. När jag har haft kontakt med en annan människa (ett handslag, ett körkort, ett samtal) smörjer jag, efter mötet, diskret mina händer med alkogel. Jag försöker att inte hosta, när andra befinner sig i min närhet. Det doftar starkt av alkohol, inte bara där jag sitter, utan överallt. Alkogel, vars ångor jag hoppas smyger ner i mina lungor och tar död på det onda. Alkoholångor som jag hoppas leder till att promillehalten i blodet stiger. En Lützendimma bestående av alkohol. Alkogel, vår räddning!
-
Min kollega Johnny oroar sig också över H1N1.

Inga kommentarer: