Scheisse! (Del II)

Det gäller att nu inte tappa fart eller att fastna i IPRED-diskussionen, sade Leif Pagrotsky, kulturtalesperson och huvudföredragande på kongressen, på presskonferensen som hölls på företaget Voddler. Pagrotsky talade även om något han kallar för "piratideologin": man kan ta någon annans verk utan att på något sätt se till att den som skapat det får betalt - både omodern, orättvis och ohållbar.
-
Kom det något gott ur presskonferensen?
-
Socialdemokraterna vill tillsätta en integritetsombudsman. Socialdemokraterna vill se över integritetsfrågorna i ett bredare sammanhang och Socialdemokraterna vill inrätta en upphovsrättskommission som kan belysa frågor om upphovsrätt, fildelning, teknisk utveckling och integritet.
-
För övrig anser jag att FRA-lagen och IPRED-lagen ska rivas upp!
-
Tidigare inlägg: Scheisse!

1 kommentar:

Anders sa...

tyvärr är allt detta rätt så gammalt. Det var länge sen man hittade på den här "integritetsombudsmannen".

Det blir så bakvänt alltsammans, först låta ett direktiv som IPRED bli lag. Först därpå tillsätta en integritetsombudsman för att man faktiskt inser att IPRED har sådana farliga brister och förstör allt vad vi hittills kallat rättssäkerhet...

* * *
Rent pedagogiskt mot väljarkåren går det heller inte att hålla på att lappa så här.

Det är rätt och riktigt att S vill värna upphovsmän. Det bör vi, men vi bör göra det genom att revidera upphovsrätten, inte släppa igenom vansinniga lagar som vi sen hakar på ytterligare byråkrati kring för att skydda medborgarna från den felaktigt slående lagen.