Tystnad - det fulländade uttrycket för förakt*

TYSTNAD. UTANFÖRSKAP
Johan Ulvenlöv: Igår uppdagades nyheterna att Moderaterna raderat avgörande information om utanförskapet på sin webbplats och att Sven-Otto Littorin fixade med utanförskapssiffrorna i Riksdagens frågestund. Vi kan konstatera att ingen, inte någon, inte ens med en enda stavelse, försvarar, förklarar, stödjer eller ens visar något som helst intresse för utanförskapet bland högerns pratare.Detta påminner mig också om den granskning som gjorts kring hur ofta högerbloggare skriver om jobbfrågan. Tystnad.
-
Jag är inte det minsta förvånad att nyheten om Moderaternas trollande och trixande möts med tystnad från Högern. Jag trodde åtminstone att Kent Persson skulle ta bladet från munnen, men även han är tyst.
-
Förr kunde man bränna ner biblioteket i Alexandria och förlusten av kunskap när biblioteket upphörde var omfattande och bestående. Moderaterna verkar inte inte förstå den nya tid de verkar i. Visst kan man plocka bort och radera information från hemsidor och bloggar, men det innebär inte alltid att informationen är borta, raderad, gömd, glömd eller försvunnen... En tidigare version som ligger kvar på servern, en utskrift eller en skärmdump är allt som behövs.
-
I ett tidigare inlägg skrev jag att medborgarjournalistik behövs. Att ingen, inte någon, inte ens med en endaste stavelse, försvarar, förklarar, stödjer eller ens visar något som helst intresse för utanförskapet bland Högerns förespråkare, visar återigen vikten av medborgarjournalistik.
-
Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Önskar Moderaterna att det fanns en procedur som gör det möjligt att radera väljarnas minnen av deras fyra år vid regeringsmakten inför valet 2010? Högerns tystnad är ett uttryck för förakt och arrogans.
-
* Titeln på inlägget är ett citat av George Bernard Shaw.

Inga kommentarer: