"Vi kommer att riva upp FRA-lagen"

Mona Sahlin på SvD-läsarnas frågor om FRA:
Många har frågor om FRA och Ipred. Vad händer om ni hamnar i regeringsställning, kommer ni att riva upp lagarna då? Och i så fall vad kommer att ersätta dem?
– Vi , vänsterpartiet och miljöpartiet har ju lämnat ett gemensamt besked om FRA, att vi fortfarande är missnöjda med regeringens förslag. Vi tycker att man ska göra om från början - göra rätt. Vi kommer att riva upp den nuvarande lagen och ersätta den med en annan. Hela diskussionen har ju handlat om hur man garanterar integriteten. Ipred handlar om hur man garanterar att artister, låtskrivare och författare också får möjligheter till att få inkomster. Det tror jag att alla tycker är självklart.
-
Det är jättebra att Sahlin och de Rödgröna vill riva upp FRA-lagen, men det finns ett aber: "ersätta med en annan"? Menar Sahlin ett "FRA Light"?
-
Mitt tidigare inlägg En valvinnare: Vi vill riva upp FRA-lagen. Punkt! talar för sig själv. Jag vill höra Mona Sahlin säga "Vi vill riva upp FRA-lagen!" och därefter punkt.
-
Tidigare inlägg: Scheisse! (Del II) Scheisse!
Andra som bloggat på samma tema: Peter Andersson, Johan Westerholm, Kent Persson, Mina Moderata karameller

3 kommentarer:

JudaZ sa...

Komiskt att Mona Sahlin vill låta FRA få fria händer att övervaka allt och alla som de vill...det är nämligen resultatet av om man skippar FRA lagen. Lagen är till för att begärnsa övervakningen. Tala om Vad FRA får göra, framför altl vad FRA Inte får göra, Mona Sahlin vill alltså gå till vild västern övervakningen där man säljer information till högstbjudande....för det innebär att man river upp FRA som sagt. Kanske inte så förvånande när man vill ha Bodström, Mr STATSI himself, på en hög minister post. Trotts altl han som låg bakom Razzian mot Bahnhof (som, var oskyldiga och det kom fram fort att de planterat bevis för att möjliggöra ingripandet....vilket är olagligt i sverige) Bodström har lagt grunden för storebrors samhället...det är han som lobbat för datalagrings initsiativet i EU, som nu alliansen tvingas via EU att genomdriva.. Bodstrmö ligger bakom IPRED lagen med. ... vilket hyckleri att på stå att man vill riva upp sina egna dåliga beslut.

Yulia sa...

JudaZ,vilken kvalificerad smörja du skriver och med vilken usel svenska.
Jag vet inte vad som är värst.

Du lyckas prestera slutsatser som är uppåt väggarna. Jag föreslår att du väntar och ser. För övrigt är det inte Mona Sahlin som skall hitta en lösning själv, hon gör det tillsammans med hennes koalitionspartners.

NF sa...

Läs Rick Falkvinges blogg.

Nu verkar det som de rödgröna inte ens lägger en rak riv upp motion.