Metamorfos

Franz Kafkas kortroman Förvandlingen handlar om Gregor Samsa, som en morgon vaknar och upptäcker att han har förvandlats till en jättelik insekt (Ungeziefer). I likhet med Samsa, vaknade statsminister Fredrik Reinfeldt en morgon och insåg att han har förvandlats till Göran Persson (eller var det ett medvetet val)? Nisha Besara skriver i Dagens Arena:
-
Det gick fortare än någon kunde ana för Fredrik Reinfeldt att förvandlas till Göran Persson. Andningspauserna. Landsfadersansatsen. Och arrogansen. Arrogansen framför allt. Medan Göran Persson gärna ägnade sig åt att desavouera en del av sina ministrar, gör Fredrik Reinfeldt det samma med en del av sina regeringspartier.
-
Socialdemokraterna förlorade valet 2006. Det sägs att en bidragande orsak var att många människor var trötta på Göran Persson. De valde bort Göran Persson till förmån för Fredrik Reinfeldt. Nu är metamorfosen är total. Fredrik Reinfeldt är Göran Persson.
-
Så talar arrogansen, som inte är intresserad av samtal med väljarna. Förhoppningsvis inser en majoritet av dem det om ett år, är slutklämmen på Besaras ledare. Väljare ogillar arrogans. Det är dags för en rödgrön regering med Mona Sahlin som statsminister.

2 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

BRA!

mvh

Johan

Anonym sa...

Vilket helvete! Jag hade ju just bestämt mig för att återgå till att rösta på vänstersidan 2010. Men så dyker denna GP upp på arenan igen! Ifall han fortsätter med det så blir det minst blankröst för min del.
/Baby Gamber/