Skelett i garderoben

Ett skelett i garderoben är gömt, men inte glömt. I gårdagens Aschberg/TV8 avslöjades att politiska partier varit inblandade i att systematiskt försköna uppgifter om sina organisationer och företrädare på till exempel Wikipedia. Någon eller några på riksdagen har vidare ägnat sig åt smutskastning på arbetstid (DN).
-
I Expressen står det att uppgifter om Kristdemokraten Ella Bohlins engagemang i Livets ord tagits bort från Wikipedia. Nu kanske någon återigen varit inne på Wikipedia och ändrat Bohlins uppgifter, men i skrivandets stund står det att hon har varit medlem i Livets Ord, är kreationist och utsedd av föreningen Vetenskap och Folkbildning till "Årets förvillare 2005" med motiveringen: för hennes vilja att jämställa skapelsetro med vetenskap i svenska skolor.
-
Riksdagen vägrar, enligt Aschberg, att lämna ut information om vem som använt datorerna vid de specifika tillfällena.
-
Riksdagen är inte vilken arbetsplats som helst, däremot finns det tjänstemän och politiker, som beter sig som om det vore det. Jag kommer aldrig att förstå hur någon kan vara så urbota dum, att han/hon använder arbetsdatorn till smutskastning eller porrsurfning, oavsett om det är riksdagen eller någon annan arbetsplats. Förra året uppdagades det till exempel att någon eller några på Kristdemokraternas kansli porrsurfat (eller snarare ägnat sig åt barnpornografi). Man måste vara en hacker av Lisbeth Salanders klass, för att inte lämna spår.
-
Om media eller mina politiska meningsmotståndare i framtiden kommer att granska mig (som sig bör), kan jag redan nu avslöja att jag hade usla betyg i högstadiet och gymnasiet. En och annan före detta flickvän eller före detta pojkvän kommer att försöka ställa mig i dålig dager. Jag var aktiv i MUF under min gymnasietid. Min tyska morfar var nazist och gick frivilligt in i fronten. En och annan tysk släktning i det forna DDR var förmodligen Stasi-Spitzel. Ja, därtill har jag faktiskt laddat ner någon enstaka film eller låt olagligt.
-

Inga kommentarer: