Konspirationsteoretikern Reinfeldt


Alliansfritt Sverige: NOTIS. Noterar i SVT Morgon (14:53 in i klippet) att statsministern menar att anledningen till att han så ofta får frågan om han tänker samarbeta med sverigedemokraterna är för att "socialdemokraterna ringer runt till landets alla redaktioner". Sossarna har alltså försökt utöva politisk påtryckning på alla landets nyhetsredaktioner, men endast statsministern har upptäckt det. I sanning en föredömlig bravad!
-
Här sitter Sveriges statsminister och säger i SVT:s morgonsoffa att Sossarna ringer runt till "landets alla redaktioner" och att vi Sossar säger till dessa redaktioner att fråga Moderaterna om de tänker samarbeta med Sverigedemokraterna. Programledaren säger då att hon har kommit på frågan själv.
-
Det inträffade får mig osökt att tänka på tidningen En Ding, Ding värld som innehöll såväl artiklar om kuriositeter som helt fabricerade reportage. Har vi måhända en konspirationsteoretiker till statsminister?

Kan Fredrik Reinfeldt inte svara rätt ut på denna fråga, så att den är ur världen en gång för alla? Nej, är det korrekta svaret förresten: Nej, vi kommer aldrig, aldrig någonstans, aldrig någon gång att göra oss beroende av Sverigedemokraterna. Aldrig!
-
Fredrik Reinfeldt kommer att fortsätta att ducka för frågan. Så länge han gör det kommer media och hans meningsmoståndare att fortsätta upprepa frågan. Här kommer ytterligare ett exempel på hur han duckar för frågan om ett eventuellt samarbete med Sverigedemokraterna:Läs även M-partistatens blogginlägg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har jobbat på ett stort antal tidningar och kan bekräfta att det Reinfeldt säger är sant. Partierna kör stenhårt sina kampanjer för att få journalisterna att lyfta fram "rätt" frågor. Så har det varit länge i just denna fråga om Sverigedemokraterna.

Jag vill påstå att alla partier är lika goda kålsupare när det gäller att försöka påverka media.

Ofta används påhittade personer. "Arg skattebetalare", "Lastbilschaufför 42", och liknande har ofta önskemål om journalistiskt arbete som känns hämtat direkt från partihögkvarteren.

Varför tror ni att just svenska politiker skulle agera mer renhårigt än vad som är fallet utomlands?

Tobias sa...

Politiken har de storsta skvallertanterna som finns. Ringer till tidningarna sa fort dom far tag pa lite information om nagon.

Jag haller med Anonym att alla partier gor sa. Jag tycker det ar patetiskt och forstor rummet for ett oppet samtal.

Du vet vad man sager: Upprepar man nagonting tillrackligt manga ganger sa blir det sant. Litar mindre pa vad folk sager nar dom uttalar sig for negativt och anvander svepande beskrivningar utan forklaringar.