Mona Sahlin & Mångfaldsrosen

Mångfaldsrosen eller hbt-sosserosen pryder denna blogg. Det är även den pin jag har, jämte Första maj-märket med Anna Lindh, oftast på kavajslaget.

Någon som alltid bär Första maj-märket med Anna Lindh är annars partiordförande Mona Sahlin. Jag kommer ihåg att jag reagerade på bussturnén att just det märket saknades på hennes kavajslag.

Dagen efter valturnén intervjuas Sahlin av Malou von Sivers i Tv4. På kavajslaget finns då mångfaldsrosen. Det gör mig glad. Nu har jag sett Sahlin bära denna pin i Aftonbladet och i andra sammanhang.

Samtidigt som jag är överlycklig över hennes val av pin, undrar jag vad som ligger bakom detta byte av pin.

Sahlin har alltid stått upp för hbt-personers fri- och rättigheter, även när det inte var "inne" att göra det. Långt innan borgarna började gå i prideparaden gick Sahlin där. Gudrun Schyman var också en av pionjärerna i prideparaden.

Snart kommer det (hoppas jag). Snart kommer det stora utspelet från de Rödgröna som handlar just om de hbt-frågor vi har kvar "efter äktenskapet". Kristdemokraterna har, som bekant, agerat bromskloss i regeringen Reinfeldt vad beträffar hbt-frågor och hiv-frågor. Det som egentligen har hänt på den här fronten är att regeringen inte lyckades knåpa ihop en proposition om könsneutrala äktenskapet, utan frågan fick avgöras i riksdagen.

Vad ska borgarna då kontra med (att vi inte kan finansisera detta *asg*)?

Under snart fyra år har den Moderatstyrda regeringen varit obehagligt tyst vad gäller hbt-frågor och hiv-frågor. Kristdemokraterna kan inte ens ta en mening som "män som har sex med män" i sin mun. Än värre är det med transfrågorna. Medan Göran Hägglund & Co. fortsätter tala sig varma om vårdnadsbidraget, så finns det fortfarande människor som diskrimineras i detta land. Det finns fortfarande människor som tvångssteriliseras i vårt land. Det finns fortfarande människor som stigmatiseras i vårt land... en informationsplikt som är kontraproduktiv i vårt land.

Föregångslandet Sverige säger Moderaterna (och står bakom ett omodernt vårdnadsbidrag). Möjligheternas Sverige säger Socialdemokraterna med Mona Sahlin i spetsen (och visar det medelst att bära en hbt-sosseros på kavajslaget).

Tidigare inlägg: Håkan Juholt & Mångfaldsrosen

1 kommentar:

Cattis sa...

Tack för ditt engagemang!
http://projektpariktigt.blogspot.com/2010/04/politisk-bloggutmaning-heat-1.html