Sossar som har glömt hur det egentligen är

Till DN säger Pia Nilsson att Carin Jämtin har en rungande majoritet bakom sig när det gäller Förbifart Stockholm. Ja, om man bara frågar Socialdemokrater i Riksdagen, i Stadshuset och på 68:an har Jämtin nog en rungande majoritet som är för Förbifart Stockholm.

Det är nämligen de Sossar som aldrig har haft ett kneg (och om de har haft ett kneg, var det för 30 år sedan). Anders Ygeman uppdaterar sin status på Facebook med att han dricker dyra viner och att han och hans fru (Elisabeth Brandt Ygeman, som jobbar som ombudsman på LO-distriktet) har köpt ett sommarhus (där alla andra politikertoppar har hus). Han är inte ensam om att skriva dylika saker i sin statusruta. Det finns fler Sossar som gör det.

Till Mona Sahlin sommartal kommer Sossar med bil och när Sahlin och Jämtin talar om miljö, applåderar de som galna (även om det är de som bidrar till miljöförstöringen på grund av bilen). Är det möte i stan en kväll eller en helg - var så säker - dessa Sossar tar bilen.

Sossar som har glömt. De har glömt hur det är att missa tåget till Farsta en sen kväll och därför är tvungen att sitta på en bänk och vänta i 25 minuter. De har glömt hur det är att oroa sig för om alla räkningar kan betalas i slutet av månaden. De har glömt hur det är att tränga sig in i en överfull vagn efter jobbet och stå och trängas fram till Gullmarsplan. De har glömt hur det är att komma för sent till jobbet för att bussen var indragen.

Tomas Rudin, kommunsekreterare i Stockholms arbetarkommun, sade till mig en gång "ta en bulle" (=taxi). För vilka pengar då ville jag fråga honom.

Sossar som har glömt, som lever i en annan verklighet än jag. Sossar som ska vinna valet i Stockholm, som talar om berättelsen om Stockholm... de har fan i mig ingen aning.

Läs även Eva Franchells två ledare Stockholmarna får betala och Carin Jämtins bil(s)amhälle

2 kommentarer:

Anonym sa...

På tal om förbifarten: Vill man sätta tryck på oppositionen inklusive (s) så har Miljöförbundet Jordens Vänner en epostaktion: s, v och mp, SÄG NEJ TILL “FÖRBIFARTEN”!
Finns på http://www.mjv.se/?p=2054.

/E

Anonym sa...

Sossarna har också glömt att skatterna är dom hösta i Europa. Att folk inte har pengar för att allt går till skatter, moms, bensinskatt.
Inte undra på att folk ska oroa sig för räkningar i slutet på månaden.