Schnellzug


Snälltåg. Ingen svensk använder nog ordet snälltåg längre. En interference från tyskans Schnellzug som betyder snabbtåg (och det ord vi nyttjar idag). Eftersom jag, på grund av mitt tyska påprå, befunnit mig i Tyskland i kortare och längre perioder, så har jag en längre tid varit förvånad över att svenskar, som omfamnar ny teknologi, inte satsar på tåg. Det gör man däremot i Japan, Tyskland, Frankrike, Italien...

Såväl tidigare Socialdemokratiska regeringar, som den sittande högerregeringen har prioriterat bilismen. Om inte Socialdemokraterna ingått koalition med Vänsterpartiet och Miljöpartiet hade vi inte sett det rödgröna utspelet på DN Debatt, som nu dominerar gammelmedia såväl som bloggosfären (i skrivandets stund är det 38 bloggare).

På Tv4 såg jag en jättesur Maud Olofsson i morse. Den gröna rösten i alliansen är förbannad (och sur). Förbannad på Socialdemokraterna, på Miljöpartiet och på de Rödgröna. Jag undrar om den gröna rösten också är förbannad på den Moderatstyrda regeringen? Miljöminister Andreas Carlgren har inte haft det lätt. Centerpartiet har sålt sin själ. Jag förstår att Olofsson är förbannad.

Bondeförnuftet är ersatt av latteliberalism och nu får Olofsson & Co. se konsekvenserna av detta. Har Centerpartiet några spinndoktorer överhuvudtaget? Borde inte någon inom denna "gröna röst" fatta att de måste göra något nu? Och då menar jag inte att reagera som en sur citron över de Rödgrönas förslag.

1 kommentar:

Cattis sa...

Tack!
http://projektpariktigt.blogspot.com/2010/04/rapport-politisk-bloggutmaning-4.html