Don't think of an elephant* (del II)

Igår publicerade Aftonbladet slutrepliken i debatten kring Sverigedemokraternas familjepolitik. Artikelförfattarna Åsa Regnér (RFSU), Mats Wingborg och Sören Juvas (RFSL) skriver i sin slutkläm:

I vår artikel, som SD skrivit en replik till, konstaterade vi att de etablerade riksdagspartiernas strategi att stoppa huvudet i sanden inte fungerar när det gäller SD:s jämställdhets- och hbt-fientliga familje- och sexualpolitik, och att partierna måste bli bättre på att bemöta den.

Vi vill nu upprepa vår uppmaning: riksdagspartierna måste bli bättre på att sätta sig in i SD:s politik och huvudfrågor, och inte enbart angripa främlingsfientligheten utan också familje- och sexualpolitiken när de kritiserar partiet.


Jag kan bara tala för mitt eget parti - Socialdemokraterna. Jag kan lova artikelförfattarna att många av våra företrädare är väl insatta även i SD:s familjepolitik. Det ges kurser och föreläsningar, bland annat via ABF och Expo, hur vi ska ta debatten med SD.

På den här bloggen har vi inte för vana att "stoppa huvudet i sanden". Flera gånger har vi skrivit om Sverigedemokraterna.

Tidigare inlägg om denna debatt: Don't think of an Elephant, SD:s syn på familj, sexualitet och jämställdhet
*
Don't think of an Elephant är titeln på en bok av George Lakoff.

Inga kommentarer: