Tokmoderaten - inte som alla andra

Alliansens "bästa valarbetare" brukar ofta vara någon politisk motståndare. Vi Rödgröna nyttjar ogärna dylik retorik, men om jag måste utse en av våra "bästa valarbetare" är det Fredrik Antonsson, som bloggar på Tokmoderaten.

Antonsson är en bra ordbajsare. Jag läser med förtjusning (och ibland med äckel) hans inlägg, men jag förstår att propagandaminister Per Schlingmann är mindre förtjust i Antonssons blogg. Det händer nämligen ofta att Antonsson träder över gränsen för vad som är försvarbart. Ibland är det Antonsson skriver, rent ut sagt vedervärdigt och osmakligt. När Johan Westerholm deltog i bloggstafetten 8 mars, skrev Antonsson:

En som denna dag firar den internationella kvinnodagen som en abdikerad
patriark, en toffelhjälte som lägger sig platt för att smöra för de agiterande
kvinnorna är Johan Westerholm. Sossebloggaren från Furusund deltar denna dag i
en rödgrön bloggstafett, och när han inte skriver trams så knallar han omkring i
sin skrivarstuga med snoppen fastklämd mellan de bastanta låren, pipandes i
falsett när någon ringer. Så kan man ju också fira...

Med illa dold avundsjuka skriver Antonsson ofta om S-bloggare och nätverket NetRoots (till exempel här eller här).

Med rätta kritiserar han sitt parti för att inte satsa på sociala medier. Socialdemokraterna (och i förlängningen de Rödgröna) månar om sina bloggare och uppmanar sina företrädare att vara delaktiga på Twitter och Facebook. Vi har konstigt nog ett försprång, där jag anser att Moderaterna (vars företrädare ofta har ett förflutet i PR-branschen) egentligen borde vara ledande.

Jag kan inte låta bli att gå in på Antonssons blogg med jämna mellanrum (den här söndagen, gjorde jag det för att han hade länkat till HBT-sossen). Tokmoderaten är verklig inte som alla andra.

Läs även Peter Andersson.

4 kommentarer:

Tokmoderaten sa...

Hallå Hej, och fortsatt trevlig helg!

Jag tror att jag skall ta ditt inlägg som smickrande, eller är jag ute och cyklar då...?

Hursomhelst är du och makan välkomna att titta in närsomhelst och inte bara när jag länkar upp Er. Ibland behöver man bli äcklad för att uppskatta allt det goda i livet, har jag hört någonstans.

Bamsekram!

Alexandra Einerstam sa...

Ja, ta det som en komplimang.

Tokmoderaten sa...

By the way så tycker jag att er version av mitt sidhuvud var såpass snygg att jag allvarligt funderar på att byta ut min gamla mot just den. Känns ju lite busigare... :-D

Alexandra Einerstam sa...

Ja, den blev faktiskt bättre än originalet ;)