Välfärdens frukt

En kärna är inte mycket utan sin frukt och en frukt som fått sin kärna avlägsnad ruttnar. Välfärdens alla delar tillsammans utgör det välfärdssamhälle som jag vill leva i och betala för.


Återigen väljer jag att citera Kristina Persdotter, utredare på TCO. Borgarna sänker skatterna och säger sig värna välfärdens kärna. Som Socialdemokrat ser jag inte välfärden som en kärna, utan delar Persdotters åsikt. Jag läser om de Rödgrönas satsningar på välfärden på SvD Brännpunkt. Jag gillar det jag läser.

Moderaten Kent Persson undrar vem som ska betala. Det ska vi alla göra Persson. Vi är ett kollektiv. De Rödgrönas satsningar på välfärd handlar om jämlikhet. Ett jämlikt samhälle fungerar bättre än ett ojämlikt samhälle. Läs Jämlikhetsanden om du inte tror på ditt hjärta. Vi har alltid råd med välfärd! Och våga inte skrämma väljarna med ord som skattechock. Ja, i och med att vi vinner valet, höjer vi skatterna, men någon skattechock är det inte tal om.

En förskollärare som fått mer i plånboken, men förlorat en eller kanske till och med två eller tre kollegor - föredrar kollegor framför tusenlappen. En förälder ser hellre färre barn i barngruppen, än mer i plånboken.

Nej, de nya Moderaterna är inte så nya. Compassionate Conservatism? Väljarna går inte på det en gång till.

Fler som bloggat om detta är Peter Andersson, Kristian Krassman, Johan Ulvenlöv, Mats Engström

1 kommentar:

Brejnev sa...

The problem with socialism is that eventually you run out of other people's money [to spend].

Margaret Thatcher