Att sänka skatterna...

... på bekostnad av den generella välfärden. Är det okay? Det anser inte majoriteten av svenska folket. Anders Borg har idag, under presskonferensen, sagt att det inte finns utrymme för reformer i vårbudgetpropositionen. Naturligtvis inte, då Moderaternas mantra är "sänkta skatter".

I en intervju i SvD, säger Thomas Östros på frågan om studietiden i Uppsala och Anders Borg:
Han är sig väldigt lik. Han kunde i timmar envetet argumentera för sänkta
skatter. Han har precis samma huvudfokus idag. Han har lärt sig att polera sitt
budskap men det är fortfarande sänkta skatter.
Moderaterna må ha bytt förpackning, men innehållet är detsamma. Se till exempel på ovanstående valaffischer från 1930- och 40-talet. Fler finns att beskåda i Alliansfritt Sveriges inlägg "Vi moderater måste alltid vara beredda att ompröva vår politik".

Moderaterna kommer, under valrörelsen, att tjata om en "skattechock" om de Rödgröna, med Socialdemokraterna i spetsen, vinner valet. Borg kunde, under sin presskonferens, till exempel inte låta bli att kritisera oppositionen.

Detta snack om skattechock är rent ut sagt bullshit. Vi kommer att höja skatterna, men det finns ett begränsat utrymme att höja skatterna. Någon chock, kommer det inte att bli tal om. Det reformutrymme som växer fram under nästa mandatperiod kommer, precis som Östros säger i intervjun, att i första hand gå till välfärden och jobben.

Jobben, ja... det är något som regeringen verkar strunta i. Moderaterna satsar bara på "välfärdens kärna". Vi Socialdemokrater ser snarare välfärden som en frukt. Låt mig därför, till syvende och sist, citera Kristina Persdotter:

En kärna är inte mycket utan sin frukt och en frukt som fått sin kärna avlägsnad
ruttnar.
Välfärdens alla delar tillsammans utgör det välfärdssamhälle som
jag vill leva i och betala för.

1 kommentar:

Cattis sa...

Du har blivit utmanad på:
http://projektpariktigt.blogspot.com/2010/04/utmning-varfor-skall-jag-rosta-pa-ditt.html
//Cattis