Högern hotar (återigen) med Kommunistspöket

Johnny Munkhammar, riksdagskandidat (M), Elisabeth Thand-Ringqvist, riksdagskandidat (C),
Mathias Sundin, riksdagskandidat (FP), Emma Henriksson, riksdagsledamot (KD) och Anders Hjemdahl, Föreningen för Upplysning om kommunismen (UOK) försöker idag att hota med Kommunistspöket:
-
Mona Sahlin är beredd att göra vad Erlander, Palme, Carlsson och Persson aldrig kunde tänka sig – att ta in kommunister i regeringen.
-
Enligt debattörerna kommer de Rödgröna, vid en eventuell valseger, att införa Nordkoreas ekonomiska modell.
-
Min tyska mormor (född 1905) upplevde nazismen och två världskrig. Min mamma (född 1931) fick uppleva ett världskrig. Efter andra världskriget delade en mur Tyskland. Mina östtyska släktingar fick då uppleva ytterligare en diktatur - DDR. Jag är Socialdemokrat och skulle aldrig samregera med kommunister. Däremot samregerar jag gärna med Vänsterpartiet och Miljöpartiet.
-
Vi har tidigare sett Jan Björklund och Maud Olofsson försöka skrämmas med Kommunistspöket. Nu försöker återigen några desperata borgare att skaka liv i gamla spöken som länge legat i garderoben. Då kanske de har något att sätta emot de Rödgröna?
-
-
[UPPDATERING]
En film om högerspökena Moderaterna:

9 kommentarer:

Oskar sa...

När Sverigedemokraterna diskuteras tas ofta deras "smutsiga" förflutna upp. Borde inte samma gälla för vänsterpartiet, som fram till 1990 hette Vänsterpartiet kommunisterna.

Har verkligen de tankarna försvunnit ur partiet, finns det inget sånt? Jag tycker att det är viktigt att extremvänstern synas i sömmarna,

Alexandra Einerstam sa...

Nu tillhör inte Vänsterpartiet "extremvänstern". Däremot finns det andra partier i Sverige som är uttalat kommunistiska. Läs Anna-Lena Lodenius bok Slaget om svenskheten - så ser du att Sverigedemokraterna fortfarande har mycket skumt i bagaget.

Alex sa...

Avgrundshögern gör ju bara bort sig med sina pinsamma utspel.

Vänsterpartiet är inte kommunistiskt, men att vara kommunist är absolut ingenting man ska skämmas över. Det är det finaste man kan vara, det handlar kort och gott om att man anser att människan har rätt till ett fritt och värdigt liv.

Jack sa...

Att Ohly vill kommunistifiera Sverige, det är visst och sannt. Men de andra partierna är inte bättre kålsupare! Nån har sett igenom deras illvilliga planer på att göra Sverige till extrema versioner av deras drömmar- se bara: http://lista.se/listor/extrema-resultat-av-valet-2010-800/

Staffan sa...

Om Oskar vill stoppa näsan i vänsterpartiets gamla byk, så får väl vi andra hänga upp moderaternas gamla smutsiga lakan till allmänn vädring då. Ska vi prata om rösträtten, som Jarl Hjalmarsson, fd moderatledare kommenterade med att "det är vår uppgift att mala sönder den demokratiska ideologin"?

Man kan ju gräva i gamla byk tills man storknar. Eller så kan man titta på vad partierna står för idag. Och konstatera att svensk borgerlighet samarbetar med fascister i Honduras. Skickar pengar till krigsförbrytarna i Israel. Exporterar övervakningssystem till diktaturen Libyen. Och leker legosoldater i Imperiets tjänst, i Agfhanistan och, om major Björklund fått sin vilja fram, även i Irak!

Alexandra Einerstam sa...

Tack Staffan. Det fick mig att tänka på ett klipp på YouTube som handlar om Moderaterna politiska ställningstaganden mellan 1904 och 2009:
http://www.youtube.com/watch?v=GMUCRllfoIY

Anonym sa...

Detta är ungefär som att man skulle ställa dagens tyskar till ansvar för vad Hitler gjorde.

Det finns många brutala diktatorer genom världshistorien som varit politisk höger.

Björn sa...

Notera dock att artikeln inte stannar vid vänsterpartiets historia, utan går in på vad som står i deras partiprogram *idag*.

Krister Larsson sa...

Även idag finns det en stor grupp inom Vänsterpartiet som vurmar för massmordsideologin som kallas kommunism. Ohly slutade att kalla sig kommunist först efter påtryckningar från media. Är det någon som verkligen tror på att han inte längre sympatiserar med massmordsideologin?

VP:s aktuella partiprogram talar också sitt tydliga språk. En uttalad avsikt att avskaffa äganderätten strider mot grundläggande mänskliga rättigheter. VP har alltså i sitt partiprogram en uttalad ambition att begå folkrättsbrott i gammal god kommunistisk anda. Är det konstigt om man känner avsmak inför ett sådant parti?