Lästips: Bidragskulturen

Anders Utbult på bloggen Alliansfritt Sverige har läst och recenserat Moderaten Helena Rivières bok Bidragskulturen – filosofin bakom socialbidraget. Den finns att läsa i sin helhet på Timbros hemsida i pdf-format. Den finns numer även att tillgå på Slideshare, med Utbults kommentarer i marginalen.
-
Boken må ha några år på nacken, och Moderaterna anser sig numer vara "nya", men betänk då att Rivière sitter i Socialförsäkringsutskottet i Riksdagen. Utbult skriver i sin recension:
-
”Men mycket har hänt sedan slutet av nittiotalet” kommer då invändningen. Svaret är nej, inte direkt. Rivière är nu ledamot i socialförsäkringsutskottet i riksdagen, de som har hand om socialbidragsfrågor. När Moderaternas nya sjukförsäkring, med betydligt mer härliga, om än absurda, krav skulle försvaras visade Rivière tillsammans med Gunnar Axén (m) att den gamla hobbyn fortfarande fanns kvar. Man lade ner stor möda på att i en debattartikel hänga ut en utförsäkrad trebarnsmor och ifrågasätta hennes sjukdom och motivation. [...] Helena Rivière är inte någon ensam konservativ galning som hatar människor på socialbidrag. Hon är medlem i socialförsäkringsutskottet, och som ledamot för ett utav regeringspartierna utformar hon den socialpolitik som ska råda i framtiden. Det är hon som formar politiken som ska ifrågasätta och "avskräcka" människor i ekonomisk nöd, och hon gör det med drömmar om en tillbakagång till 1871. De gamla moderaterna marscherar igen. Och i ledning går Helena Rivière.
-

Inga kommentarer: