Rödgrönt löfte: Lavallagen rivs upp vid valseger (Del II)

S, V och MP vill riskera den svenska modellen. Så börjar en replik i SvD, författad av fyra riksdagsledamöter från M, C, FP och KD. Den Moderatstyrda regeringen hävdar att de vill slå vakt om den svenska modellen, men den politik som drivs från Rosenbad är medvetet inriktad på att knäcka den svenska modellen. De har inte lyft ett finger för att försvara den. De har inte vidtagit några som helst åtgärder för att värna om kollektivavtalsmodellen efter Lavaldomen i EG-domstolen.
-
Det språk som artikelförfattarna använder sig utav är naturligtvis reinfeldska. Det är också genom användandet av reinfeldtska, som den Moderatstyrda regeringen kan avveckla den aktiva arbetsmarknadspolitiken och föra ett krig mot facket, utan att vi ser högljudda protester. den nuvarande regeringens strategi med att försvaga parterna gör arbetsmarknaden mindre stabil. Det skadar på sikt alla.
-
Reinfeldtskan, som PR-byrån Moderaterna lanserade med buller och bång för några år sedan i och med "det nya arbetarpartiet" (vilket är skrattretande i sig, då Moderaterna är ett parti som saknar arbetare), har annars varit en formidabel framgång, vilket jag har skrivit om i inlägget Reinfeldtska för nybörjare. Det används av såväl media som Moderaternas huvudmotståndare Socialdemokraterna.
-
-
Även om reinfeldskan redan nu används flitigt, tror jag ändock att det Moderata nyspråket befinner sig i inkubationsstadiet (vilket jag har skrivit om i ett tidigare inlägg). Vi kommer således, inför och under valrörelsen 2010, att få se en retorisk epidemi av sällan skådat slag.-För att vaccinera sig mot den kommande retoriska epidemin läs artikeln Med nyspråk mot 2010, Det sovande folket (som du kan läsa i sin helhet här) och Åtta år med Reinfeldt.
-
S, V och MP vill riskera den svenska modellen? Bullshit! På Rebellas blogg vill jag, i detta sammanhang rekommendera två inlägg - Tankar om moderat valstrategi och Hej Moderat, roligt att du hittat hit!
-

Inga kommentarer: