![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4ByvBay5oNDWlFGB3OKo2QlWKXrZIBt1N50Z5d_5mDbMdhmwF7_GgBF1bOcYRTgsNHT-vl3ZQTyTozXB75i6eH064OoauOm-Gxw20H7UOk5Eze_SiDfB1FazSlhUoMWFI14syKpibuIhw/s400/fisksoppa.jpg)
(Fyra portioner)
300 g x 2 paket med torsk- och laxkuber (jag använder Icas)
1 purjolök
150 g skalade räkor
1 tärning fiskbuljong + 5 dl vatten
2 1/2 dl vitt vin
2 dl grädde
1 dl crème fraîche (fet)
1-2 pkt saffran
2 vitlöksklyftor
Havssalt, peppar
Färsk timjan
-
Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Fräs i smör och olivolja. Tillsätt salt, peppar, vin, grädde, crème fraîche, lite timjan och buljong. Sjud i 10 minuter. Lägg i fisken. Sjud i ytterligare 5-1o minuter. Ta grytan från värmen och lägg i räkorna (och ytterligare lite timjan om du vill). Låt soppan dra i någon minut. Servera gärna tillsammans med en baguette. Bon Appétit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar