Det Moderaterna är bäst på

Moderaterna försöker sprida myter. Myter att många fuskar, är lata, är dumma i huvudet och att många i samhället får skylla sig själva för att de har det så jla dåligt. Fast de uttrycker sig inte så. De är mer raffinerade än så.

... För visst är det så att du känner en person som är sjukskriven, men som jobbar svart (och har tid att spela golf)? Visst är det så att i din omgivning finns ungdomar, riktiga slackers, som inte vill jobba? Var ska du gå när klockan är fem och alla med jobb går hem? Jo, vi går upp på sociala, sen går vi ner på systemet, sjunger Florence Valentin och du håller med. Dina grannar vab-fuskar och du gnisslar tänderna av inneboende ilska. Den dyra märkeströjan, du köpte häromdagen, har en fläck, så du går tillbaka och skäller ut expediten, för det är ju hennes fel. Du skäller ut städaren för att han inte har tar upp de ark med papper som hamnade på golvet när du skulle sträcka dig efter din latte. Dina undersåtar på jobbet är inkompetenta. Du vet att de gnäller på dig, som är chef, för att du kräver att de ska jobba lika hårt som du. Ingen jobbar så hårt som du.

Skrota alla trygghetssystem, så får vi se vem som överlever. Du vet svaret - survival of the fittest. Städaren börjar klaga på att Sodexho kräver att han ska städa större ytor, på mindre tid. Han berättar att hans fru har blivit uppsagd från servicehemmet på grund av besparingar. Du slår dövörat till. Egentligen borde man tvångskastrera alla inkompetenta, svaga, sjuka, förståndshandikappade... så att deras avkommor inte förstör ännu mer. Fast... nej, det menade du ju inte. Du tittar dig generat omkring. Men om ändå det här packet, white trash som du kallar dem i hemlighet, fattar att de måste jobba. De kan inte inbilla sig att de ska ha bra lön för okvalificerade arbeten, som vem som helst kan göra. So what, om det är dåligt betalt, då får de banne mig ta ytterligare ett jobb, eller till och med ett tredje. Och facket sedan. Förbjud fackföreningar. Sedan har de mage och klaga på bostadsbrist, eller att de är trångbodda. De borde vara glada för att de bor i Sverige. I USA bor trashet i trailer parks. Vi kanske ska införa trailer parks eller ghetton här?

Nej, nu ska jag sluta skriva amsagor om Moderaterna och istället rekommendera att ni läser Johan Ulvenlövs inlägg Fredrik Reinfeldt: Unga söker inte jobb och Alliansfritt Sveriges inlägg Moderat: Utvecklingsstörda ska inte få barn.

Inga kommentarer: