Joy Division

Angst. Nick Drake, Kurt Cobain, Elliott Smith, Jeff Buckley och Ian Curtis... unga musiker som begått självmord, men vars musik fortfarande berör. Däremot har jag inget till övers för dödskulten kring dessa. Jag håller med Bernhard Summer när han säger till DN: Jag känner bara avsmak. Självmord är en hemsk våldshandling: inte bara mot dig själv utan också mot folk som älskar dig.
-
Jag slängdes tillbaka till min tonår när jag såg dokumentären om Joy Division på SVT. Den finns fortfarande att tillgå på SVT Play fram till 11 mars. Se den! Den är bättre än Anton Corbijns film Control (som SVT visade förra veckan), men även filmen är sevärd. Framför allt gör Sam Riley en lysande tolkning av Ian Curtis.
Aftonbladet

4 kommentarer:

Victor Svedberg sa...

Jag tycker även boken om Ian Curtis "Touching from a distance" är värd, där framställs Ian lite mer som en människa och lite mindre som en gud. Visst att han i filmen och dokumentären har brister och fel men det känns lite som att dom visar dom brister och fel som vi vill att han ska ha, som nästan blir charmiga.

I boken får man även läsa om hans stora intresse för reggae något som kändes lite som en flaw i hans annars helgjutna indie-depp aura.

Alexandra Einerstam sa...

Den boken finns i min bokhylla och är mycket läsvärd!

Peter Tuominen sa...

Bara en liten petitess - Jeff Buckley tog inte livet av sig utan drunknade.

Unknown sa...

Vill också säga det samma, Buckley tog INTE självmord...