Valrörelse utan Wallström

Margot Wallström kan få ett viktigt FN-uppdrag, skrev Mats Engström på sin blogg för ett tag sedan. Jag skrev då:
-
Om Engström har rätt, kommer Wallström inte att kunna delta i den Socialdemokratiska valrörelsen. Jag är övertygad om att vi kommer att vinna valet 2010, även utan Wallström. Frågan är om FN klarar sig utan Wallström?
-
Nu har FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon meddelat att Margot Wallström blir världsorganisationens särskilda representant för att bevaka kvinnors utsatta situation i krig och andra konflikter.
-
Anna Dahlberg skriver på Opinionsbloggen:
-
Statsminister Reinfeldt måste hoppa jämfota av glädje över nyheten att FN-chefen har nappat på regeringens byte. Nu slipper alliansen oroa sig över att Wallström ska dyka upp som dragplåster i valrörelsen och som framtida ministerkandidat. Det enda som fattas är att regeringen grejar en toppost inom FN:s miljöorgan UNEP åt Maria Wetterstrand (MP) [...]
-
En suck av lättnad hörs från högern. Ingen Wallström i valrörelsen. Men, vänta... vad är det jag hör? Ett intensivt ljud. Ljudet av flinka fingrar som rör sig över datatangentbord. Det måste vara nätrötterna. Jag hör även fotsteg. Det måste vara gräsrötterna.
-
Det är ljudet från de Socialdemokratiska trupperna i valrörelsen. Trupper som leds av överbefälhavare Mona Sahlin och valgeneral Bo Krogvig. Socialdemokraterna rustar för krig och vi är många soldater i denna armé, eftersom vi, i motsats till Lars Winnerbäck, har ett korståg mot Moderaterna som vi vill gå.
-
Grattis till det nya jobbet Margot Wallström! FN har gjort ett mycket bra val.
-
Mats Engström och Carl Bildt har också bloggat om Wallström.

1 kommentar:

Amer Al-bayya sa...

Hej, var är Palmes politik,Mona??.
1,5 miljoner dog i Irak..Förbjudna vapen mot Libanon, Irak, Gaza..Varför och för vem??Varför kunde inte FN stoppa alla USAs och Israels krig??vem har ansvaret??

Israel får årligen omkring 30 miljarder kronor från USA i militär och ekonomisk hjälp, långt mer än någon annan stat - samtidigt som USA alltså går miste om stora miljardvinster genom att via främst AIPAC, rätta sig efter Israels krav och önskemål. Detta har vållat vissa bekymmer för den amerikanska administrationens Mellanösternstrateger.

Sedan 1980, då Thomas Dine blev verkställande direktör, har AIPAC samlat en mängd experter på moderna vapen och strategiska analytiker som förändrat denna proisraeliska lobby till en ytterst sofistikerad vetenskaplig institution.

AIPAC utger bl a monografier med titlar som "Israels strategiska värde" och "USAs förmedling av vapen och tjänster till Israels försvar". Enbart i Washington uppgår AIPACs expertgrupp till 58 högt kvalificerade akademiska forskare.

Redan under tidigare presidenter alltifrån Harry Truman var USAs stöd till Israel starkt, nära nog reservationslöst.

Under Reagan har detta amerikanska stöd till Israel ytterligare förstärkts och förbättrats dramatiskt. De proisraeliska lobbymakarna har sällsynt god tillgång till all officiell information genom sitt utbredda kontaktnät. AIPACs medarbetare var 1980 ungefär 9 000, i dag uppgår antalet till drygt 55 000. AIPACs årsbudget har växt från 1,4 miljoner dollar år 1980 till över 6 miljoner dollar för i år. Mellan 90 och 95% av medarbetarna är amerikanska judar och resten evangeliskt kristna fundamentalister som reservationslöst stöder Israel som det utvalda folkets land.Till spelreglerna hör att AIPACs VD Dine bestrider att AIPAC är ett språkrör för Israels regering och att en israelisk diplomat klagar över att "de sällan rapporterar om vad de gör och att de inte bryr sig om vad vi anser".

Stoppa ((AIPACs))makt över USAs folk,FN,EU??..Var är Palmes politik??.MVH..