Våld i nära relationer

Hitintills i år har inkommit 14 000 polisanmälningar om våld i nära relationer och året är ännu inte slut. Mörkertalet är stort. Nu satsar på RPS (Rikspolisstyrelsen) på en informationskampanj (SvD). Det är jättebra, men jag kan hålla med Carina Ohlsson, ordförande för Sveriges kvinnojourers riksförbund, som säger till SvD: Informationskampanjer i all ära, men det bästa skulle vara om det inte fanns något brott att anmäla. Jag skulle vilja se mer förebyggande arbete på exempelvis skolor och inom idrottsföreningar.
-

Ett jämställt samhälle fritt från våld

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk om man också skänkte en tanke till de män som misshandlas av andra män i en HBT relation + de män som misshandlas av en kvinna?

Men det är kvinnor som är offer.
Vare sig dom är det eller ej.

Alexandra Einerstam sa...

Våld är alltid våld och lika förkastligt om det är en kvinna som slår eller om det är partnerskapsvåld... men missuppfatta mig gärna.

Alexandra Einerstam sa...

Det är också därför titeln på inlägget är Våld i nära relationer (och inte mäns våld mot kvinnor), men titeln missade du väl?

profanum_vulgus sa...

Ackompanjerat av en bild med texten "stoppa våldet mot kvinnor".
Siffran 14 000 avser förresten inte partnervåld eller ens våld i NÄRA relationer, det är våld från någon man har en relation med. Det kan vara en förälder, en kusin, en före detta eller en person man träffat på krogen.

Antalet anmälda misshandelsbrott är förövrigt över 50 000.