Oppositionsgarderoben är trång och tråkig. Kom ut!

[...] det inte så märkligt att Alliansen hellre vill prata om Mona Sahlin som person, inte hennes politiska gärning. Populariteten för statsministerkandidaten är det enda område där ett visst mått av framgång kan spåras. [...] Kampanjen mot Sahlin är, som jag ser den, i allra högsta grad en medveten rörelse, den är utstuderad och dessvärre också effektiv. Var gång diskussionen handlar om hennes person skiftar den fokus från hennes politik, eller från regeringens politik. Det handlar inte om de 150.000 som förlorat jobbet, det handlar inte om de tiotusentals som utförsäkras, det handlar inte om de som inte får vardagen att gå ihop. [...] Men det finns de i vårt eget politiska läger som helt enkelt inte gillar vår statsministerkandidat och därför stämmer in i kritiken. Men att haka på kampanjen mot Mona Sahlin är att försäkra sig om att Statsministern även efter den tredje söndagen i september 2010 heter Fredrik Reinfeldt.
-
Ovanstående är saxat från en artikel på Newsmill, skriven av Johan Westerholm, som även har bloggat om artikeln. Den får mig att tänka på en artikel som jag skrev om medias fixering vid Mona Sahlin och som blev publicerad på SVT Opinion. Min fråga kvarstår:
-
Vid riksdagsvalet 2006 bytte huvudrollsinnehavarna plats. Den Socialdemokratiska regeringen ersattes av en Moderatstyrd regering. Året är nu 2009 och media har fortfarande inte kommit ut ur oppositionsgarderoben. Medierna ska ägna sig åt kritisk granskning av makten, men istället har media blivit något av en anslagstavla för den borgerliga regeringen. [...] Jag kan förstå att det var lättare innan valet 2006 att vara borgerlig ledarskribent, eftersom de då befann sig i opposition. Det är betydligt svårare att kritiskt granska den Moderatstyrda regeringen om man är ledarskribent på Svenska Dagbladet eller Dagens Nyheter. Media har en oerhört viktig roll i bevakningen av vårt samhälle.
Jag anser att media missköter den rollen. När ska media komma ut ur oppositionsgarderoben?

-
Alliansfritt Sverige, Johan Ulvenlöv, Peter Högberg, Fredrik Pettersson,
Tidigare inlägg:
Medborgarjournalistik behövs
Det handlar om halva folkets frihet och hela folkets anständighet, Kulturbloggen
Mona Sahlins ställning ÄR stark

Stanna, Mona Sahlin!
Journalister, kom ut ur oppositionsgarderoben!

Inga kommentarer: