"De bröstlösa"

UPPLEVELSETURISM
-
Ares döttar var en stam av krigarkvinnor som enligt traditionen levde på den norra kusten i Mindre Asien. Amazonerna låg endast med män då de behövde barn. De brände av sitt högra bröst för kunna handskas med en båge lättare. De kämpade mot många nationer och hade nästan aldrig fred med grekerna.
-
Amazonerna är en grekisk myt, men det finns en och annan antikvetare (däribland jag), som önskar att arkeologer inom snar framtid gräver fram bevis för deras existens.
-
En mer, modern myt som nu sprids, via den kinesiska nyhetsbyrån, med blixtens hastighet över vårt jordklot, är att det existerar en stad, vid namn Chako Paul City, (沙科保) i Norrland. Staden befolkas av 25 000 lesbiska skogshuggare. Blonda amazoner vaktar stadsporten. Dessa amazoner är, i likhet med de grekiska "originalen", inte att leka med. De spöar nämligen upp alla män som försöker ta sig in.
-
Mitt råd till den norrländska turistnäringen är att genast bygga upp en stad mitt ute i skogen, döpa den till Chako Paul City och anlita några blonda tjejer (som får agera lesbiska skogshuggare) och några guider (som lotsar turisterna genom skogen till den "hemliga" staden). Därefter erbjuda turister exklusiva visningar á 2500 kronor.
-

Inga kommentarer: